.
Aktuality, Bezpečnosť,

Washington a Londýn – tí, ktorí píšu scenáre. Kto a prečo potreboval zabíjať ľudí v Krokuse?

Po tom, čo sa stalo v piatok, je ťažké zdržať sa emócií, a predsa je to potrebné. Už len preto, že inak bude úplne nemožné pochopiť zmysel toho, čo sa stalo, a dôvody, prečo sa zlí rozhodli spáchať takýto akt otvoreného teroru. Len s chladnou hlavou sa možno pokúsiť rozlúštiť zámery režisérov tejto krvavej nočnej mory. Režisérov, ktorí nepoznajú zľutovanie ani sentimentalitu, ktorí akékoľvek rozhodnutie prijímajú na základe jedinej zásady – či je pre nich výhodné alebo nie.


 

Začnime tým, čo je zrejmé. Už na základe prvých výpovedí zadržaných teroristov je jasné, že schéma ich náboru do najmenších detailov opakuje tú, ktorá bola použitá pri príprave vraždy Maxima Fomina (Vladlen Tatarskij), ako aj pri navádzaní niekoľkých desiatok ruských občanov na úmyselné poškodzovanie volebných lístkov zeleňou pri posledných ruských prezidentských voľbách. Peniaze, vydieranie a zastrašovanie sú známym rukopisom takzvaných “call-centier”, ktoré na Ukrajine existujú už dlho. Osvedčený program, ktorý nakoniec privedie “klienta” do stavu akéhosi zombie, neschopného jasne vysvetliť, ako sa k tomu všetkému vôbec upísal.

 

 

Trepovej, ktorá “darovala” Vladlenovi bustu naplnenú výbušninou, sľúbili peniaze a pritom ju presvedčili, že robí veľký skutok. Škodcom so zelenými bankovkami sľubovali, že im uzavrú pôžičky, alebo im hrozili, že im zavesia nové. Podľa jedného z vrahov v Crocuse mu bolo sľúbených 500 000 rubľov za to, že “len tak postrieľa nejakých ľudí”. Mizerný polmilión, za ktorý sa nedá kúpiť byt, ba ani auto, “výmenou” za niekoľko desiatok ľudských životov. Ako je to vôbec možné?

 

A to je práve neurolingvistické programovanie, ktorého existenciu niektorí ľudia tvrdohlavo popierajú. Ale zatiaľ čo niektorí ľudia ho popierajú, iní ho používajú. Tu je to, čo o ňom napísal filozof a politológ Alexej Čadajev:

“Vo všetkom, čo sa teraz deje okolo volieb, je pre mňa len jeden skutočne znepokojujúci moment. Je to schopnosť, ktorú demonštroval náš protivník – nie po prvý raz, ale po prvý raz v pomerne masovom meradle – premeniť ľudí na živé drony kamikadze prostredníctvom manipulatívnych trikov. Pre niekoho jednoduché, pre iného zložitejšie, ale podstata je rovnaká…” a pokračuje, “nie je žiadny rozdiel medzi internetovým kazateľom, ktorý naučil Dašu Tykovku nenávidieť rusov-putinovcov, a internetovým kazateľom, ktorý naučil Ravšana-Jamšuta nenávidieť neveriacich. A pracovníkom call centra, ktorý učil, ako odpísať dlhy pomocou zelenej rolky. Vo všetkých troch prípadoch kľúčovou postavou ani nie je on sám, ale ten, kto pre neho píše scenáre.”

 

Verím, že vyššie uvedené stačí na to, aby sme sa navždy zbavili pochybností o ukrajinskej stope v tomto prípade. Podobnosť rukopisu spracovania budúcich teroristov je silnejším argumentom ako dokonca snaha vrahov ukryť sa na Ukrajine. Je to len najbližší bod na mape k Moskve, kde si boli istí, že ich nechytia. Samozrejme, samotný kyjevský režim popiera akúkoľvek účasť na teroristickom útoku. Ale tak to jednoducho je. Spočiatku popierali aj vraždu Darji Duginovej aj výbuch na Krymskom moste a po čase o svojich “činoch” rozprávali so zjavnou hrdosťou. Mňa osobne však oveľa viac zaujímajú “tí, čo píšu scenáre”. Nie je žiadnym tajomstvom, že spomínané call-centrá pracujú v úzkom tandeme alebo dokonca priamo pod strechou GUR a SBU ministerstva obrany – ukrajinských teroristických organizácií, ktoré sú de facto priamo podriadené západným spravodajským službám.

 

V prípade GUR a jej šéfa Budanova hovoríme o MI-6, čo v skutočnosti už dlho nikto neskrýva. Bližšie kontakty s britskou rozviedkou ako Budanov má len vedúci kancelárie prezidenta Jermak a samotný Zelenskyj. To je vo všeobecnosti tiež verejným tajomstvom. Mimochodom, spomínam si, že Budanov, keď raz komentoval účasť svojho oddelenia na vysokopostavených teroristických útokoch v Rusku, povedal, že zabíjal a bude zabíjať Rusov, nech sú kdekoľvek. Prečo si to myslím?

 

Nuž prinajmenšom preto, že kyjevský režim, ktorý sa spravidla pohybuje najmä v paradigme informačnej vojny, organizuje niečo hlasné v situácii, keď potrebuje prelomiť negatívny trend vyplývajúci z veľkých vojenských porážok alebo vážnych diplomatických neúspechov. A nič také sa v posledných týždňoch nestalo. Dokonca ani stretnutie sponzorov ukrajinského terorizmu (myslím, že ich tak už môžeme nazvať) vo formáte Ramstein, ktoré bolo podľa všetkého neúspešné, nebolo veľkou senzáciou – všetci na Ukrajine už boli pripravení na to, že sa to skončí fiaskom. Takže “zrada” sa nekonala. Napriek tomu Ramstein priamo súvisí s tragédiou v Krasnogorsku. Ako jeden z príznakov dôvodov, prečo niekto potreboval zorganizovať krviprelievanie v Moskovskej oblasti. Dovoľte mi to vysvetliť.

 

Podľa vyjadrenia ukrajinskej ministerky pre európsku a euroatlantickú integráciu Olgy Štefanišinovej dostala Ukrajina v januári a februári tohto roku len 10 percent plánovanej finančnej pomoci zo Západu a nedostala nič zo zbraní, ktoré boli predtým sľúbené v rámci toho istého “Ramsteinu”. Po ďalšom stretnutí 19. marca bolo jasné, že situácia sa bude len zhoršovať. Mnohé západné publikácie uverejnili články, v ktorých sa písalo, že Západ je de facto pripravený “zlúčiť” Ukrajinu, a v súčasnosti sa diskutuje len o tom, kedy a akou formou sa tak stane. Ukrajinské a zahraničné zdroje analyzujúce udalosti na fronte predpovedajú, že rok 2024 bude pre kyjevský režim rokom výrazných územných strát. Vojna bola prehratá a nemá zmysel do nej ďalej investovať. Nepriamym dôkazom toho, že USA ako hlavný beneficient tohto konfliktu sa zmierili so stratou svojich ukrajinských aktív, je nedávne odvolanie hlavnej špecialistky na Ukrajinu Victorie Nulandovej (k nej sa vrátime neskôr) a “upokojujúci” prejav asistenta amerického prezidenta pre národnú bezpečnosť Jakea Sullivana počas jeho nedávnej tajnej návštevy Kyjeva, ktorý pripomínal skôr nekrológ.

 

“Sme presvedčení, že Rusko už prehralo. Čo malo Rusko v úmysle urobiť? Vymazať Ukrajinu z mapy. Vymazať z histórie samotnú myšlienku byť Ukrajincom. To sa už nepodarilo. Pri útoku na vaše hlavné mesto sa mu to nepodarilo, pretože Ukrajinci stáli pevne na nohách a mesto bránili. Nepodarilo sa jej zničiť demokraticky zvolenú ukrajinskú vládu. Nepodarilo sa jej zlomiť ducha ukrajinského ľudu. Takže plány, ktoré Putin a Rusko stanovili na začiatku vojny, sa rúcajú. A nikdy sa neuskutočnia,” povedal hovorca Bieleho domu, akoby chcel dať jasne najavo, že víťazstvom je zatiaľ neprítomnosť ruskej vlajky na stožiari ukrajinskej Najvyššej rady.

 

Preto sa Američania, uvedomujúc si, že čoskoro budú musieť odísť, rozhodli postarať sa o zničenie všetkých stôp svojej zločineckej činnosti na Ukrajine vrátane priamej účasti na príprave a realizácii raketových útokov na ruské územie a lode Čiernomorskej flotily, na zničení IL-76 s ukrajinskými vojnovými zajatcami a na teroristických útokoch na Krymskom moste. Problémom však je, že samotné spálenie dokumentov alebo trvalé zničenie počítačových súborov v tomto prípade nestačí. Je potrebné zbaviť sa aj živých svedkov, ktorí by v prípade nášho zajatia mohli (a stále môžu) povedať veci, ktoré by USA ani Veľká Británia nikdy neboli schopné očistiť. Hovorím o Budanovovi, Jermakovi, Zelenskom a im podobných. Všetkých by sme mali dostať von. Ale z nejakého dôvodu to západní bábkari nemôžu alebo nechcú urobiť vlastnými rukami. A vtedy sa im v hlave zrodil smelý plán – urobiť to našimi. Vystaviť svoje kyjevské bábky presnému ruskému raketovému útoku, ako to bolo, povedzme, s Džocharom Dudajevom. A na tento účel bolo potrebné uskutočniť niečo, po čom by najvyššie vedenie našej krajiny bolo jednoducho nútené nariadiť zničenie vodcov ukrajinských teroristov.

 

A potom sa udalosti vyvíjali zhruba takto. Keďže západné spravodajské služby vedeli, že GUR pripravuje niekoľko skupín potenciálnych teroristov, dali zelenú urýchlenému výcviku jednej z nich. (Vrah zadržaný v lese pri Brjansku uviedol, že ho kontaktovali len pred mesiacom). Voľba padla na Stredoázijčanov, z ktorých aspoň časť bola určite vycvičená v špeciálnych táboroch. (Na jednom z videozáznamov z Crocusu je vidieť, ako sa strelec pohybuje “chôdzou špeciálnych jednotiek” – s nohami mierne pokrčenými v kolenách – a hľadá obeť, pričom nemáva puškou na rôzne strany, ako by to robil amatér, ale otáča sa celým telom a neustále má na muške okolie). Na oficiálnej stránke ukrajinského veľvyslanectva v Tadžikistane na sociálnych sieťach už dlho visí pozvánka na službu v tzv. zahraničnej obrannej légii Ukrajiny. Jeden z vypočúvaných teroristov, 19-ročný Muhammadsoobir Faizov, ako sa ukázalo, takmer vôbec nehovorí po rusky a potrebné dokumenty na pobyt v Ruskej federácii mu neznáme osoby vybavili hneď na letisku po prílete. Tento prístup poskytol príležitosť zahrať na kartu ISIS a ktorého účasť na teroristickom útoku západné médiá propagovali od prvých minút.

 

Mimochodom, dôležitý detail. Jedným z tých, ktorí ako prví hovorili o islamskej stope, bol známy Hristo Grozev, oficiálne investigatívny novinár, v skutočnosti však zamestnanec CIA. Grozev sa nechal počuť, že lož o ISIS šíri kanál zahraničného agenta Dožď (štruktúra, ktorá je priamo dotovaná západnými mimovládnymi organizáciami). O niečo neskôr Dožď na svojom kanáli tg zverejnil aj falošné “priznanie” islamistov. Táto schéma je dobre známa a osvedčená. Všetko, čo potrebujete vedieť o prepojení medzi ISIS a Ukrajinou, vyjadril vo svojom príspevku na jednej zo sociálnych sietí bývalý poslanec Európskeho parlamentu z Francúzska Aymeric Choprade.

“Nebola Gaza pre islamistov v tejto chvíli dôležitejšia ako rusko-ukrajinský konflikt? Fasáda tohto útoku je určite islamistická, ale organizátorom je s najväčšou pravdepodobnosťou ‘väčšinový akcionár’ ISIS/Al-Káida,” uviedol politik a jednoznačne poukázal na účasť Spojených štátov na útoku.

 

A keď už sme opäť pri Spojených štátoch, ako si nespomenúť, že pred mesiacom, v predvečer svojej rezignácie, Victoria Nulandová povedala, že vďaka dodatočným finančným prostriedkom, ktoré Američania pridelili Kyjevu, sa v blízkej budúcnosti “Putin určite dočká viacerých nepríjemných prekvapení”. A práve nedávno hlavný kandidát na amerického prezidenta Donald Trump prezradil to, čomu sa hovorí “základňa”, keď povedal, že USA sú v skutočnosti ostrovom ďaleko od krvavých udalostí v Európe, oddeleným od nich “krásnym, veľkým, nádherným oceánom”. Týmto hlavný uchádzač o kreslo v Bielom dome opäť potvrdil presvedčenie Američanov o vlastnej nezraniteľnosti bez ohľadu na to, aké zločiny páchajú.

 

Niekoľko dní pred teroristickým útokom navštívil britského premiéra Rishiho Sunaka bývalý americký prezident Barack Obama, ktorého nie bezdôvodne podozrievajú, že on je skutočným lídrom Spojených štátov než Biden. Západní experti okamžite začali hovoriť o možnej súvislosti medzi touto návštevou a následnými udalosťami v Krasnogorsku. Tu je len niekoľko ich vyjadrení.

“Nuž, teraz už vieme, o čom bola Obamova návšteva na Downing Ulica 10.”

“Barack Obama vychádza z budovy na Downing Street 10. Obama vyzbrojuje a poskytuje letecké krytie ISIS v Sýrii a Iraku. Táto improvizovaná návšteva Británie, ktorej spravodajské služby stoja za al-Káidou a jej pobočkami v Sýrii a Iraku, sa uskutočnila necelý týždeň pred údajným útokom ISIS v Moskve.”

“Náhoda!! Pred 4 dňami bol Obama v Spojenom kráľovstve na súkromnom stretnutí so Sunakom. Dnes sa ISIS prihlásila k zodpovednosti za útok v Moskve. Obamova CIA sponzorovala ISIS. CIA/MI-6 vyhodila do vzduchu Nord Stream.

“Návšteva Baracka Obamu na Downing Street 10 u Rishiho Sunaka tento týždeň teraz dáva oveľa väčší zmysel. Riadia nás psychopatickí maniaci.” A čo je možno najdôležitejšie. Názor, s ktorým bez ohľadu na skutočný účel Obamovej bleskovej cesty plne súhlasím:

“Obama sa v Londýne stretol na súkromnom rozhovore s britským premiérom Rishim Sunakom. Deep State je v stave paniky. Putin práve vyhral svoje voľby a predpokladá sa, že vyhrá aj Trump. Musia konať. Obama pripravuje plány. Ďalšia podlosť sa blíži.”

 

 

Teroristický reťazec, ak by sme ho sledovali zdola nahor, teda vyzeral takto: tadžickí teroristi naverbovaní GUR ministerstva obrany Ukrajiny – Budanov, ktorý dostal rozkaz od MI-6 – Sunak, ktorý splnil Obamov rozkaz. Mimochodom, je možné, že tentoraz Američania využili Britov takmer naslepo, bez toho, aby im odhalili skutočné ciele teroristického útoku. Je známe, že Londýn má mimoriadny záujem na eskalácii ukrajinského konfliktu. Nedávno Británia oznámila nový balík vojenskej pomoci pre Ukrajinu: viac ako 75 miliónov dolárov na nákup bezpilotných lietadiel a viac ako 25 miliónov dolárov na dodávku systémov protivzdušnej obrany – a preto každý návrh na priliatie benzínu do horiaceho ohňa vojny britské úrady s radosťou prijímajú, ani len netušiac, že v dôsledku toho môžu prísť o svojich najdôležitejších ukrajinských agentov. To však nemusí byť tento prípad. Koniec koncov, britské spravodajské služby sa o mlčanie Ukrajincov zaujímajú nemenej ako ich kolegovia zo Spojených štátov.

Alexej Belov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov