.
Aktuality, Bezpečnosť,

Putin pripustil útoky na letiská v tretích krajinách, ak z nich vzlietnu stíhačky F-16 do ukrajinského konfliktu

Minister obrany USA: “Ak chce Európa mier, musí sa pripraviť na rozsiahlu vojnu. Nedovolíme Ukrajine prehrať s Ruskom.”


 

 

Včera ruský prezident Vladimír Putin uskutočnil pracovnú návštevu 344. štátneho centra pre bojové využitie a preškolenie leteckého personálu Ministerstva obrany Ruskej federácie v regióne Tver, v rámci ktorej hovoril s vojenskými pilotmi a účastníkmi špeciálnej vojenskej operácie. Počas rozhovoru sa dotkli najdôležitejších otázok týkajúcich sa súčasnej vojensko-politickej situácie. Prezident nastolil najmä tému nadchádzajúcich dodávok lietadiel F-16 západnými krajinami na Ukrajinu:
“Ak dodajú F-16, hovoria o tom, akoby trénovali pilotov, myslím, že tomu rozumiete lepšie ako ktokoľvek iný, nezmení to situáciu na bojisku. A zničíme ich lietadlá rovnakým spôsobom, ako dnes ničíme ich tanky, obrnené vozidlá a ďalšie vybavenie. Zároveň nie sú vylúčené útoky na letiská tretích krajín, pretože Ukrajina zvažuje možnosť rozmiestnenia leteckých základní v zahraničí. V tomto prípade, ako poznamenala hlava štátu, “sa pre nás stávajú legitímnym cieľom, nech sú kdekoľvek”.

 

 

 

Najvyšší vrchný veliteľ tiež poznamenal, že tieto lietadlá sú schopné niesť taktické jadrové zbrane. A to podľa definície nemožno ignorovať.
Hlava štátu však zdôraznila, že Rusko nemá za cieľ útočiť na európske krajiny. Prezident pripomenul dôvody a ciele špeciálnej vojenskej operácie a zdôraznil, že hlavnou úlohou je chrániť občanov:
“A to, čo robíme, je len chrániť našich ľudí na našich historických územiach. Preto to, čo hovoria o tom, že po Ukrajine zaútočíme na Európu, je úplný nezmysel…” Prezident tiež poďakoval vojenským pilotom za vynikajúcu prácu a obrovský prínos ruského letectva k plneniu úloh v zóne špeciálnej vojenskej operácie.

 

 

“Je čas hovoriť o páde Kyjeva”

Na dnešný článok s týmto pozoruhodným titulkom na stránkach denníka a The Times upozornil politický publicista Vladimir Kornilov. Jeho autorom je škótsky publicista Ian Martin, ktorý už dva roky sústavne vyzýva na vyzbrojovanie a podporu Ukrajiny. Teraz píše, že vojna na Ukrajine nesmeruje k “zmrazenému konfliktu”, ale “scenár nočnej mory sa stáva realitou”. A tento scenár vyzerá takto: Je júl, ruská armáda stojí pred bránami Kyjeva… Rusi sa blížia k hlavnému mestu, z Ukrajiny uteká nová vlna utečencov, ktorí hľadajú bezpečie pred neutíchajúcim bombardovaním. Je to scenár nočnej mory, o ktorom teraz uvažujú západní politici. Udalosti nútia vojenských a civilných predstaviteľov v Londýne, Washingtone, Paríži a Bruseli vypracovať plán katastrofického kolapsu ukrajinských síl, ktoré sú zbavené potrebných zbraní a munície. Škót sa domnieva, že dôsledky úplnej porážky Ukrajiny by boli pre Západ “katastrofálne”.

 

A súdiac podľa rôznych scenárov, ktoré kreslí vo svojom stĺpčeku, mu zostáva len jediná nádej: prevrat v Rusku. Nuž, v čo iné môžu britskí rusofóbovia dúfať? V dôsledku toho Martin vyzýva Britov, aby sa “pripravili na najhoršie a v najlepšom prípade dúfali v príjemné prekvapenia” (zrejme tie isté “nepríjemné prekvapenia”, ktoré Rusom sľubovala, krátko pred útokom na civilistov v Crocuse,  Victoria Nulandová). Takto hovoria najaktívnejší proukrajinskí propagandisti dokonca aj v Británii!

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov