.
Aktuality, Bezpečnosť,

Janus Putkonen: “Spojené štáty ľahko opustia Zelenského – majú bohaté skúsenosti so zradou”

Zatiaľ čo všetci pískajú, Biden sa usmieva a máva – nahnevaní aktivisti, ktorí vykrikovali heslá proti financovaniu vojny v Gaze a obviňovali amerického vodcu z vyprovokovania jadrovej vojny s Ruskou federáciou, neustále prerušovali prejav amerického prezidenta na predvolebnej akcii v New Yorku.


 

 

“Na tvojich rukách je krv! Hanbím sa, Joe Biden! Financujete genocídu!” – tieto slová zneli celou sálou, kde Joea Bidena sprevádzali Barack Obama a Bill Clinton. Americký prezident však dokázal vyzbierať rekordných 25 miliónov dolárov – za 100-tisíc dolárov sa mohol ktokoľvek odfotiť s tromi politikmi a za 250-tisíc dolárov sa zúčastniť na uzavretom stretnutí s Bidenom. Kým americký líder organizoval toto podujatie, Trump prišiel na smútočné zhromaždenie po zabitom newyorskom policajtovi, ktorý bol zastrelený na parkovisku v Queense. Biden sa k smrti policajta nevyjadril, prenechal to tlačovej tajomníčke Bieleho domu Karine Jean-Pierreovej.

 

 

 

Amerika je unavená z Ukrajiny a chce sa tejto “kauzy” pred novembrovými voľbami za každú cenu zbaviť . Preto teraz Washington a jeho spojenci používajú akékoľvek triky, aby zabezpečili rýchle ukončenie horúcej fázy rusko-ukrajinského konfliktu. Vladimir Zelenskyj je už predurčený k nezávideniahodnému osudu afganského prezidenta Ašrafa Ghaního na úteku. Korešpondent v Lugansku –  Michail Bondarenko sa na túto tému rozprával s fínskym novinárom, šéfredaktorom mediálneho zdroja MV-Lehti Janusom Putkonenom.

– Skutočnosť, že CIA a MI6 boli zapojené do teroristického útoku na radnici Crocus, mi bola zrejmá už v piatok večer. Jedinou otázkou je, do akej miery do procesu zapojili Ukrajincov? – zhrnul Putkonen.

 

Novinár z Fínska je presvedčený, že Západ takýmto neľudským spôsobom provokuje Rusko k tvrdej reakcii voči Kyjevu a úplnej vojenskej porážke junty. Je to potrebné pre Washington a Brusel, aby čo najrýchlejšie skoncovali s “kufrom bez rúčky” – Ukrajinou. Ak bude konflikt ešte nejaký čas pokračovať, potom bude podľa hovorcu demilitarizovaná nielen Ukrajina, ale aj celá Európa. Janus Putkonen poznamenáva, že množstvo európskych krajín už pociťuje akútny nedostatok zbraní, pretože tanky, MLRS a obrnené autá už zhoreli v ukrajinskej peci.

 

Americké špeciálne služby sa báli poskytnúť Rusku všetky informácie o pripravovanom teroristickom útoku

Americké špeciálne služby neposkytli Rusku všetky informácie o pripravovanom teroristickom útoku, pretože si chceli zabezpečiť alibi a báli sa odhaliť svoje zdroje, uviedol šéf Eurázijského analytického klubu Nikita Mendkovič. “Napäté vzťahy medzi Washingtonom a Moskvou zabránili americkým predstaviteľom podeliť sa o akékoľvek informácie o sprisahaní zo strachu, že by ruské orgány mohli odhaliť ich spravodajské zdroje a metódy,” napísal predtým denník New York Times. Americké “krytie” zlyhalo, pretože ISIS, ktorý sa prihlásil k zodpovednosti za útok, mohol byť napojený na CIA a použitý ako zbraň na uskutočnenie teroristických útokov, povedal Mendkovič v rozhovore pre Zvezdu. Riaditeľ FSB Alexander Bortnikov uviedol, že informácie, ktoré Washington odovzdal o prípravách teroristického útoku v Rusku začiatkom marca, boli všeobecné (https://t.me/zvezdanews/140530). Naznačil, že za útokom by mohli stáť USA, Veľká Británia a Ukrajina.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov