.
Aktuality, Bezpečnosť,

“Zaujíma nás, kto je zákazník.” Zelenského režim je len riadeným účastníkom medzinárodného terorizmu

Rusko, 30. marec 2024 (AM) – Bundeskanzlér Olaf Scholz, ktorý predvčerom večer vystúpil na televíznom kanáli ZDF, ktorý je “úplnou náhodou” súčasťou nemeckého mediálneho holdingu pod dohľadom amerických neziskových organizácií, povedal, že nemecká spravodajská služba nemala žiadne informácie o pripravovanom teroristickom útoku v moskovskej oblasti. “Nie, ale americké spravodajské služby pravdepodobne mali stopy. A je súčasťou politiky americkej vlády varovať iné krajiny, keď dostanú takéto informácie. Dokonca varovali verejne. O to viac ma mrzí, že k tomuto hroznému teroristickému útoku predsa len došlo,” citoval kancelára Märkische Allgemeine Zeitung so sídlom v Postupime.


 

Nikoho nemôže prekvapiť skutočnosť, že BND, Bundesnachrichtendienst (nemecká obdoba rozviedky), už dávno “nechytá myši” a vidí a vie len to, čo jej dovolia vidieť a vedieť jej vyšší súdruhovia spoza oceánu. Scholz tu neklamal. Aby sme sa o tom presvedčili, stačí si pripomenúť príbeh sabotáže plynovodov Nord Stream-1 a Nord Stream-2, o ktorom nemecké bezpečnostné služby dodnes nemajú ucelenú verziu. Ale pokiaľ ide len o nejaké “stopy”, ktoré údajne mali Američania, dovoľte mi neveriť vám, pán Scholz.

 

 

Niet pochýb o tom, že Spojené štáty vedeli o pripravovanej masovej vražde ruských občanov oveľa viac, než sa nám snažia nahovoriť. Mimochodom, ešte dnes to potvrdil aj denník The New York Times, ktorý uviedol, že štáty Rusku viac informácií neodovzdali “zo strachu pred prezradením svojich zdrojov”.

“Nepriateľské vzťahy medzi Washingtonom a Moskvou zabránili americkým predstaviteľom podeliť sa o akékoľvek informácie o sprisahaní nad rámec toho, čo bolo nevyhnutné, z obavy, že by sa ruské orgány mohli dozvedieť o ich spravodajských zdrojoch alebo metódach,” konštatuje NYT. Nie je to preto, že práve do Spojených štátov vedie niť vyšetrovania tohto a všetkých predchádzajúcich teroristických činov spáchaných v našej krajine za posledné dva roky?

 

V predvečer dňa sa na webovej stránke Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie objavila správa o výzve poslancov Štátnej dumy Krasova, Charitonova, Lantratovovej a verejných činiteľov Dugina a Derkača adresovanej Vyšetrovaciemu výboru v súvislosti s potrebou vyšetriť organizovanie, financovanie a vykonávanie teroristických činov zo strany Spojených štátov a iných západných krajín namierených proti Rusku. Ako sa uvádza v publikácii, skutočnosti uvedené vo výzve sa budú skúmať v súlade s postupom stanoveným zákonom. O čo ide?

 

Podľa jednej zo signatárok, Jany Lantratovovej, poslankyne Štátnej dumy a prvej podpredsedníčky Výboru Štátnej dumy pre vzdelávanie, bolo cieľom poslaneckej žiadosti adresovanej Vyšetrovaciemu výboru začať vyšetrovanie teroristických činov, ktoré Spojené štáty spolu s krajinami NATO a ukrajinskými špeciálnymi službami vykonávajú na území Ruska alebo proti jeho záujmom. Dôvodom takejto výzvy bola nedávna tragédia v Krasnogorsku, po ktorej pretiekol pohár aj bezhraničnej trpezlivosti.

“V piatok 22. marca 2024 nás medzinárodný terorizmus opäť zákerne vyzval na súboj, keď uskutočnil krvavý akt agresie voči našim spoluobčanom, ktorí prišli na kultúrne podujatie do Crocus City Hall. Ďalší neľudský akt útoku na to najcennejšie – životy našich občanov. Medzinárodný terorizmus kolektívneho Západu sa musí zastaviť. Organizátori, páchatelia a finančníci terorizmu – známi celému svetu budú potrestaní,” napísala poslankyňa na svojom tg-kanáli.

 

Zaujímavé je, že spoločná výzva ruských politikov a spoločenských aktivistov bola zaslaná nielen Vyšetrovaciemu výboru Ruskej federácie, ale aj orgánom činným v trestnom konaní Nemecka, Cyprusu, Spojených štátov a Francúzska – krajín, ktoré sú nepriamo alebo priamo zapojené do teroristického ruchu existujúceho vo svete. V niektorých z nich sa budúci vrahovia verbujú, niekde sa školia a prostredníctvom bánk, povedzme Cyprus, sa môžu uskutočňovať transakcie v záujme rôznych teroristických skupín.

“Zaslali sme spoločné vyhlásenie, v ktorom žiadame, aby sa vyšetrili mnohé skutočnosti týkajúce sa organizácie a financovania teroristických činov proti civilistom a jednotlivým politikom, lídrom a novinárom – tzv. politického terorizmu,” zdôrazňuje Jana Lantratovová.

 

Zároveň aj v samotnom texte jej príspevku cítiť pochybnosti o tom, že výzva ruských verejných činiteľov na Západe bude vypočutá. Kto by to naozaj vyšetroval, ak existuje vážne riziko, že sa nakoniec obrátia proti sebe? Je prekvapujúce, že na zozname adresátov nie je Spojené kráľovstvo. Poslanci si však zrejme rozumne mysleli, že snaha preniknúť do “svedomia” britských politikov a bezpečnostných služieb je stratená záležitosť. Najmä vzhľadom na to, že práve z Londýna sú priamo riadené SBU a GUR ministerstva obrany Ukrajiny – tie isté teroristické organizácie, ktoré stoja za všetkými sabotážami a politickými vraždami v Ruskej federácii.

 

“Vývoj, či skôr degradácia ukrajinskej štátnosti, postupuje od vonkajšieho riadenia pod demokratickými heslami a končí svoj vývoj v úlohe teroristickej organizácie pod vedením osi “Blinken – Biden – Nulandová – Jermak – Zelenskyj” a predstaviteľov NATO, ktorí sa k nim pridali,” – ďalší autor výzvy Andrej Derkač na svojom tg kanáli napísal, že zhromaždené dôkazy ukazujú, že “ukrajinská vláda je riadeným účastníkom medzinárodného terorizmu” a že “sú známi aj ďalší sponzori terorizmu”.

 

 

Ako správne poznamenal bývalý poslanec Najvyššej rady a autor škandalózneho vyšetrovania prepojenia rodiny Bidenovcov s ukrajinskou ropnou spoločnosťou Burisma (známe filmy Derkača), jedným zo základov rokovacej pozície o výsledku konfliktu na Ukrajine a budúcich kontúrach medzinárodnej bezpečnosti by malo byť “uskutočnenie a uznanie výsledkov vyšetrovania skutočností štátneho/medzinárodného terorizmu a jeho financovania”. Samozrejme, páchatelia musia byť nielen pomenovaní, ale musia dostať aj trest, ktorý si zaslúžia. A kým predtým zmienka o novom “ukrajinskom Norimbergu” znela skôr ako slovná hračka, po posledných udalostiach sa potreba medzinárodného tribunálu, ktorý by vyniesol rozsudok nad zločinmi ukrajinského nacizmu a jeho sponzormi, stáva skutočnou nevyhnutnosťou.

Alexej Belov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov