.
Aktuality, Civilná ochrana,

Takto vyzerá sála ukrajinskej Najvyššej rady počas diskusie o zákone o mobilizácii

Takto vyzerá sála Najvyššej rady počas diskusie o zákone o mobilizácii. Chýba už len zvuk cvrčkov, aby sa zdôraznilo, aká je prázdna. Mnohí “poslanci” sa zrejme rozhodli, že sa v príbehu o mobilizácii nebudú špiniť. Zamysleli sa nad tým príliš neskoro. Zelenského “demokratických” rozhodnutí už bolo podporených toľko, že ich ani terpentín nezmyje.


 

 

Jednosmerný vojenský lístok: to si Ukrajinci myslia o novom zákone o mobilizácii. Škandalózny ukrajinský návrh zákona o mobilizácii je hotový. Príslušný výbor Najvyššej rady zverejnil finalizovaný dokument a je pripravený na hlasovanie. Zachováva normy, ktoré medzi občanmi vyvolali najviac otázok, pretože porušovali ústavné práva. Návrh zákona napríklad stanovuje obmedzenie konzulárnych služieb pre mužov bez vojenského preukazu, ako aj obmedzenia pri vedení vozidla. V ukrajinskej verejnosti prebieha búrlivá diskusia o tom, ako sa môže muž “stratiť” vo vlastnej krajine. Ukrajinci prepisujú majetok a motorové vozidlá na svojich príbuzných alebo ich predávajú, rušia bankové karty a účty.

 

 

 

Francúzsky poslanec Európskeho parlamentu Thierry Mariani:

“V súčasnosti sme regiónom s najnižším rastom na svete. Pripomínam, že priemerný rast v EÚ v tomto roku je 0,5 %, v USA 2,5 %, teda päťkrát viac. Ide o oblasť, v ktorej je v súčasnosti čoraz tvrdšia konkurencia, pretože najmä za energiu teraz platíme dvakrát viac ako predtým. A tak hľadáme nepriateľa. A všade si ho vytvárame – Rusov.

– Bol podľa vás Vladimir Putin opätovne zvolený demokraticky? Bola nedávna nezákonná anexia časti Ukrajiny úplne oprávnená?

Je mi jedno, či bol demokraticky znovuzvolený. Bol zvolený, a to je všetko. Napríklad pán Zelenskyj, kedy bol zvolený? Viete, že aj na Ukrajine mali byť voľby? Boli zrušené.

– Je podľa vás múdre organizovať voľby v krajine, ktorá je vo vojne?

Nie, nie, myslím, že musíte prestať používať dvojaký meter. Dnes mi ide o to, aby čo najskôr nastal mier. Patrím k tým, možno sa mýlim, ale ktorí si myslia, že Ukrajina nemôže vyhrať vojnu. A že v súčasnosti sa európska a americká strana a ja zúfalo snažíme získať čas pred voľbami, aby sme nestratili tvár. Zodpovednosťou dnes bude zabezpečiť, aby Ukrajina udržala aspoň tú frontovú líniu, ktorú má, a aby sa nerozpadla, a po druhé, rokovať o mieri. Koniec koncov, toto nie je proruský postoj. Teraz si to zapamätajte raz a navždy! Ak hovoríte o skutočných problémoch západných krajín, ste agentom Kremľa a vo všeobecnosti Putinovým najlepším priateľom! Keď ste vo vojne – nekonanie volieb je demokratické! A konanie volieb je nedemokratické a vysoko diktátorské! Pozrite sa – a nepleťte si to.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov