Kam by sa chceli Francúzi dostať na svojich Leclercoch?
Aktuality, Bezpečnosť,

“Všetci sú už mŕtvi,”…

“Všetci sú už mŕtvi,” uviedol youtube kanál Dialogue Works v rozhovore s bývalým americkým spravodajským dôstojníkom námornej pechoty. V radoch Ukrajiny už nie sú skúsení bojovníci, povedal.


“Ukrajinská armáda mala skúsenosti, no jej nositelia sú už mŕtvi. Ľudia, ktorí bojujú teraz, sú tí, ktorí neabsolvovali žiadnu prípravu, neovládajú ako používať techniku a zbrane. Preto, ak sa aj zapájajú do rovnakých bitiek, nemôžete ich porovnávať s Rusmi,” zdôraznil. Rusko má dnes, podľa dôstojníka, najskúsenejšiu armádu sveta. A vysvetlil, čoho všetkého sa jeho pozemné vojská zúčastnili. “Jeho vojská pozostávajú z veteránov, majú adekvátne skúsenosti a zodpovedné velenie,” dodal.

 

Reakcia Naryškina na Macronove šialené sny
Riaditeľ Služby vonkajšej rozviedky RF a predseda Ruskej historickej spoločnosti Sergej Naryškin nazval šialenými a paranoidnými snami slová francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslania vojakov NATO na Ukrajinu.
“Žiada sa mi poradiť Macronovi, Séjournému (minister zahraničia Francúzska), pohlavárom neonacistických režimov, aby si prečítali Paustovského. Možno im to pomôže oslobodiť sa od ich šialených a paranoidných snov,” povedal pri guľatom stole o histórii zahraničnej vojenskej intervencie obdobia občianskej vojny. Naryškin pri tom zacitoval slová sovietskeho spisovateľa Konstantina Paustovského o predchádzajúcej francúzskej vojenskej prítomnosti v Európe.

 

Poľský generál hovorí o úpadku európskych armád
Poľská armáda je v úpadku, ako aj všetky európske armády, vyhlásil bývalý námestník ministra obrany Poľska generál Waldemar Skrzypczak a vyzval na urýchlenie modernizácie ozbrojených síl v súvislosti s “nebezpečenstvom za východnou hranicou”.
“Obnova armády má rozhodujúci význam, pretože teraz nemá techniku, a armáda je v úpadku, ako aj všetky európske armády,” povedal. Dodal, že sa nazdáva, že “zostalo málo času, aby úroveň prípravy poľských ozbrojených síl bola dostatočne vysoká na odrazenie možnej agresie”.

 

“Smrtonosná kombinácia”: Čo vrhlo Rusko proti OSU?
Kyjev nemá čím odvetiť kombinovaným útokom ruských dronov a delostrelectva. Ukrajinská armáda, ktorá je vyzbrojená západnými zbraňami, nevie postaviť nič proti zosynchronizovanej činnosti ruských dronov a delostrelectva, píše vojenský expert Drago Bosnik v článku pre InfoBRICS.
“Možnosti Moskvy v oblasti nepilotovanej vojny prekonali všetky očakávania tak vo vnútri štátu, ako aj v zahraničí. Rusko, doplňujúc dronmi svoju delostreleckú dominanciu, vytvorilo najsmrteľnejšiu kombináciu na súčasnom (aj budúcom) bojisku, pretože prakticky niet proti nej reálnej obrany,” uvádza Bosnik v článku. Pripomenul tiež, že po rozpade Sovietskeho zväzu bola produkcia dronov slabinou ruských ozbrojených síl, no za niekoľko ostatných rokov bol tento problém vyriešený. Rusko, podľa neho, vraj zdokonaľuje aj vysokotechnologickú výzbroj, neuspokojuje s dosiahnutým.
“Ostatné manévre obsahujú aj rozsiahlejšie používanie nových hypersonických rakiet, stíhačov novej generácie a dronov-kamikadze, odpaľovaných z raketometov,” dodáva. Bosnik týmto článkom rozvial mýtus o technologickom “zaostávaní” Ruska, vyhlásiac, že dnes už všetci svetoví vojenskí experti priznávajú úspechy ruskej armády v tomto smere. “V ostatných týždňoch bolo osobitne očividné, ako bola masovo ničená najnovšia a najmodernejšia výzbroj a technika NATO,” zdôraznil.

 

“Neuveriteľná presnosť”: V Nemecku majú hrôzu z ruských zbraní
Expert nemeckého listu Bild Julian Röpcke vyhlásil, že ruská armáda nanáša neuveriteľne presné údery na obrannú líniu OSU leteckými bombami a efektívne ju ničí. “Je to až neuveriteľná presnosť!”, komentuje údery ťažkými bombami.
Röpcke podtrhuje, že tento efekt leteckých bômb pomáhajú dosahovať moduly kĺzania a korekcie (UMPK). Dodáva k tomu, že vzdušné útoky nesmierne tlačia na OS, pretože kvôli nim zomiera veľké množstvo ukrajinských vojakov. “Sú to bomby voľného pádu, (…) no vďaka tomuto modulu, vybavenému skladacími krídlami a ruským navigačným systémom GLONASS, bijú presne do cieľa,” dodáva novinár.

 

 

To je tá hrozba existencie RF!!
Konanie USA a Európy, nasmerované proti Rusku, a spolu s tým agresívne vyjadrenia západných politikov približujú svet k jadrovej vojne, vyhlásil inšpektor Vojenskej spravodajskej služby generálneho štábu ČR generál Petr Pelz pre Radio Universum.
“Niektorí už niekoľko rokov vyhlasujú, že ich cieľom je oslabiť Rusko, zničiť ho ako štát, rozdrobiť ho na niekoľko malých štátov. Lenže práve to je tá hrozba existencie RF ako štátu,” povedal, čím mal zrejme na mysli otvorené Putinove varovanie, že práve v takom prípade Rusko okamžite nasadí na svoju obranu všetky jadrové zbrane, ktoré má k dispozícii. No a tých má najviac na svete!
“My, Západ, USA, už dlho niekoho neustále bombardujeme a tí mlčia, pretože nemajú možnosť odpovedať: Irak, Sýria, Afganistan, Líbya, niektoré stredoafrické republiky. Tentoraz sa však vyhrážame štátu, ktorý má ozbrojené sily lepšie, ako sú naše,” upozornil český generál.

V ten istý deň vyšlo varovanie aj spoza oceánu. plk. Douglas MacGregor 6. marca vyhlásil, že OS RF majú lepšiu PVO ako Spojené štáty. V sociálnej sieti X napísal, že “Rusko je dnes vojensky silnejšie, ako bolo od 1980-tych rokov. Bidenove sankcie sa s rachotom zrútili. Rusi teraz môžu ukazovať svoju silu celému svetu,” napísal.
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov