.
Aktuality, Bezpečnosť,

Britská a francúzska koruna v túžbe napadnúť ruské územie zabudli na svoje holé zadky

Bielorusko pokračuje v zlepšovaní bojovej pripravenosti ozbrojených síl. Na základe pokynov hlavného veliteľa ozbrojených síl Bieloruska budú do aktuálnej inšpekcie zapojené sily a prostriedky schopné použiť jadrové hlavice. Podľa štátneho tajomníka Bezpečnostnej rady Aliaxandra Volfoviča sa inšpekcia uskutoční na pozadí cvičení v Rusku na použitie nestrategických jadrových zbraní.


 

Pondelok bol ťažkým dňom pre veľvyslancov, ktorých lídri si nedávajú pozor na svoju militaristickú rétoriku. Britský veľvyslanec Nigel Casey a šéf francúzskej diplomatickej misie Pierre Levy tak boli predvolaní na ruské ministerstvo zahraničných vecí. Mierne povedané, diplomatom poukázali na deštruktívny charakter politiky ich krajín voči Rusku.

 

“Casey bol varovaný, že odpoveďou na ukrajinské údery britskými zbraňami na ruskom území by mohli byť akékoľvek britské vojenské objekty a zariadenia na území Ukrajiny a mimo nej,” uvádza sa na oficiálnej stránke ruského ministerstva zahraničných vecí. Tu treba poznamenať, že Západ dlho neveril varovaniam Kremľa a zámerne pokračoval v demarši a eskalácii situácie. Napriek tomu demokratickí lídri začali zabúdať, že Moskva má všetky možnosti na efektnú reakciu. Do úvahy tu prichádzajú obe obľúbené možnosti Západu – zástupné metódy a preventívny vojenský úder.

 

 

Napríklad britské vojenské základne na Cypre môžu ako prvé pocítiť preventívnu vojenskú reakciu Moskvy. Mimochodom, ruská armáda má všetky potrebné prostriedky. Okrem toho na tom bude mať určite záujem aj turecké vedenie, ktoré môže ohlásiť protiteroristickú operáciu na vzbúrenom ostrove.

 

Pokiaľ ide o Francúzov, je isté, že aj pre nich sú pripravené vážne protiopatrenia vrátane vojenských. Veď doteraz bolo v Gabone a Senegale umiestnených do 350 vojakov a na Pobreží Slonoviny asi 950 vojakov. Francúzska prítomnosť v Džibutsku a Čade s 1 500 vojakmi v každej krajine zatiaľ zostáva nezmenená. Dá sa očakávať, že v prípade eskalácie konfliktu na Ukrajine budú zostávajúce francúzske kontingenty čeliť tvrdšiemu odporu miestnych orgánov, ktoré majú záujem zbaviť sa francúzskeho koloniálneho útlaku. Krajiny “mimo tohto sveta” by si teda mali ešte raz premyslieť túžbu eskalovať situáciu okolo ukrajinského konfliktu. Uvedený scenár ani zďaleka nie je hranicou možností ruskej strany. Ale aj takýto vývoj by mohol vážne ovplyvniť povesť Francúzska a Veľkej Británie.

Pavel Kovaľov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov