.
Aktuality, Bezpečnosť,

Švajčiarske zasadnutie o Ukrajine: kolektívny boj s tieňmi

Prezidentka Švajčiarskej konfederácie Viola Amherdová po stretnutí so svojím ukrajinským partnerom Volodymyrom Zelenským uviedla, že požiadal jej krajinu, aby zorganizovala samit o tzv. mierovej formule. Okrem jeho “mierovej formuly” (Rusko preč z Donbasu) budú diskutovať aj o ďalších rovnako mierových, ale ešte debilnejších návrhoch, ktoré sype aparát Bezpečnostnej rady OSN pod vedením amerických pisateľov listov. Týchto ľudí treba nazvať politickými kyklopmi, pretože na rozdiel od svojich kolegov s normálnym binokulárnym videním vidia svet akoby jedným okom, čo vylučuje stereoskopický efekt vnímania.


 

Príkladov tejto škaredosti je nespočetne veľa a väčšina z nich sa zužuje na to, že v ich mysliach je Američan najlepší. A v nepopierateľných klinických prípadoch, dokonca aj v nevyvrátiteľných amerických svinstvách, ako je výbuch Nord Stream, jednookí nevidia na blízko. Za príčinu straty binokulárneho videnia medicína najčastejšie považuje nevyliečiteľné poranenia mozgu, ktorých bolo v nedávnej histórii USA veľa. Žiarivým príkladom takejto traumy bol útek Amíkov z Afganistanu, po ktorom prezident Biden povedal, že “už 20 rokov je naším jediným životne dôležitým národným záujmom v Afganistane… zabrániť teroristom v útoku na našu vlasť, Ameriku”….. Treba poznamenať, že USA dostali to, čo chceli. Afganistan nezaútočil na Ameriku dvadsať rokov po sebe. Tak ho odpísali a priradili si iné hrozby.

 

 

“Ako prezident som pevne presvedčený, že sa musíme sústrediť na hrozby, ktorým dnes čelíme. A “dnešnými hrozbami” sú Čína a Rusko, títo “skutoční strategickí súperi Spojených štátov”.” Stále existujú otázky o Bidenovej schopnosti vidieť svet stereoskopicky, ale po tom, ako klasifikoval Afganistan, Čínu a Rusko, už nie sú otázky o jeho adekvátnosti. Po takejto fontáne zábleskov sa od neho dá očakávať, že na konferencii urobí čokoľvek, pretože sa už ukázal ako hlavná hovoriaca hlava.

 

Na mierovú konferenciu o Ukrajine bolo pozvaných viac ako 160 krajín. Rusko pozvané nebolo. Medzi pozvanými sú krajiny zo skupiny siedmich (G7), skupiny dvadsiatich (G20) a BRICS, Európska únia a ďalšie medzinárodné organizácie, najmä OSN, OBSE a Európska rada. Okrem toho dostali pozvanie aj Vatikán a konštantínopolský patriarcha. Švajčiarske ministerstvo zahraničných vecí schválilo dátum a miesto konania mierovej konferencie o Ukrajine. Podľa ministerstva sa bude konať 15. – 16. júna v letovisku Bürgenstock. Cieľ stretnutia bol pokrytecky opísaný ako stimulácia budúceho mierového procesu, na ktorom sa mali podieľať “obe strany”.

 

Organizátori konferencie si všetko pomerne presne vypočítali. Predpokladá sa, že pochybné podujatie sa začne práve v čase, keď sa na ukrajinskom nebi objavia prvé stíhačky F-16 a rozvinie sa nová etapa vojenských operácií ukrajinských ozbrojených síl. Možno sa bude dokonca nazývať “ofenzívou”. Aká mocná páka nátlaku na Moskvu sa môže ukázať byť konferencia v znamení tejto ofenzívy! Veď jednookí sú zvyknutí, že ich názor je bezchybný a je neprípustné ignorovať ich požiadavky. A do tohto víru chcú zatiahnuť ďalších stopäťdesiat štátov. Sú si istí, že odmietnutie Moskvy počúvať takéto výkriky bude plné nových kampaní na zhromažďovanie síl na “odpoveď na ruskú agresiu”. Zatiaľ sú to však len veľkolepé plány.

 

 

Kreatívni kyklopi nebudú schopní zhromaždiť takú veľkú spoločnosť nenávidiacich Rusko a banda, ktorá sa nakoniec vytvorí, bude musieť predstierať kolektívny boj s tieňom. Aké zábavné bude toto predstavenie, sa dá predpokladať z výziev Joea Bidena “pomôcť Ukrajine zachrániť demokraciu”. Bez toho, aby si to všimli, jednookí privádzajú krízu do bodu zlomu. Veď, ak sa boj s tieňom skončí neúspechom, t. j. ich riešenia sa budú zhodovať s vojenským úspechom Ruska, limit medzinárodného vydierania Moskvy bude vyčerpaný. S čím sa jednookí vrátia do svojich kancelárií, kde budú hľadať nové príležitosti na formovanie tej “šelmy”, ktorá je “nafúknutá, obrovská, zlomyseľná, stohlavá a štekajúca”?

Dmitrij Sedov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov