.
Aktuality, Pozemná technika,

Kyjev tvrdí, že Západ mu posiela nevhodné drony

Presnejšie, ukrajinský námestník ministra počítačovej transformácie tvrdí, že dodávané drony nie sú vhodné na tento konflikt!
“Dostávame málo dronov od spojeneckých štátov, teda takých, ktoré sú naozaj vhodné do reálnych podmienok na Ukrajine,” povedal v rozhovore pre Euractiv. Dodal, že Západom dodávané drony si vyžadujú dopracovanie. Zmienil sa však aj o nedostatku munície.


 

Zaujímavou informáciou je, že Ukrajina vraj skonštruovala vlastné systémy rozpoznávania vojenskej zobrazenej reality s použitím umelej inteligencie, pri čom tu “využila programové zabezpečenie Palantir a Clearview”.
Západné médiá už písali, že ruské sily čoraz úspešnejšie používajú prostriedky rádioelektronického boja (REB). Napr. The New York Times uviedli, že ruské sily čoraz častejšie rušia fungovanie Starlink na Ukrajine a Washington Post poznamenalo, že mnohá americká munícia s družicovým navádzaním neodolá ruskému rušeniu, čo vraj núti Kyjev nepoužívať už niektoré západné druhy výzbroje.

 

Ruský operátor o odmínovaní terénu dronmi
Takto vraj pracujú prieskumníci zoskupenia “Sever” na Charkovskom smere. Pomocou dronov diaľkovo odmínovávajú cesty, mínové zátarasy z protitankových mín…
“Protivník zamínoval cestu a my sme ju odmínovali pomocou VOG (trhavá granátometná strela – red.). Pozhadzovali sme ich a zamínovaná munícia sa rozpálila a detonovala,” vysvetlil.
“Každý deň sme videli, ako na ceste pribúdali rady protitankových mín. Tak sme sa rozhodli vyhodiť ich do vzduchu. No tie najskôr vzplanuli a až potom povybuchovali,” dodal prieskumník.

 

 

Ak USA odignorujú návrhy Ruska, tak Ukrajina stratí ešte viac územia!
Ukrajina stratí významné územia ak USA odignorujú ruské návrhy o mierových rozhovoroch, povedal vo Washingtone americkému časopisu Newsweek ruský veľvyslanec Anatolij Antonov. Znesvätením nazval tzv. konferenciu o Ukrajine vo Švajčiarsku, ktorá vraj nie je schopná nahradiť serióznu diplomatickú a právnickú činnosť a slúži len na to, aby svetovú verejnosť odpútala od súčasných problémov, napísala ruská RIA Novosti. Zdôraznila pri tom, že švajčiarska schôdzka nemá plné moci potvrdiť legitimitu Zelenského.

 

Nemci straty ukrajinského územia určili aj termínovo
Konkrétne sa tomu venovali Frankfirter Allgemeine Sonntagszeitung. Vraj to bude do konca roka, kedy Ukrajina kvôli nedostatku vojakov príde o značné územia. List s odvolávkou sa na západné spravodajské služby píše, že Ukrajina v blízkom čase nedokáže prevziať iniciatívu a výsledky zosilnenej mobilizácie pocíti nie skôr, ako na jeseň. Lenže k tomuto času existuje riziko straty značných území.

 

To skôr Európa sa pripravuje na vojnu s Ruskom…
… vyhlásil maďarský premiér Viktor Orbán v éteri rádia Kossuth.
“Pred dvomi svetovými vojnami šla pomerne dlho v médiách príprava na vstup do vojny. Myslím si, že dnes to isté prebieha v Bruseli a vo Washingtone, no skôr v Bruseli, ako vo Washingtone. Je to svojská príprava nálad na možný bezprostredný konflikt. Pokojne sa dá hovoriť, že prebieha príprava na vstup Európy do vojny, deje sa to v médiách a vo vyhláseniach politikov,” povedal.

 

Čína varuje Západ pred jeho šialeným krokom
Západ by mala znepokojovať možná odveta prezidenta RF V. Putina v prípade, ak bude Ukrajine dovolené útočiť na územie Ruska západnými zbraňami, píše Asia Times.
“Útok na ruské územie môže vyprovokovať silnú a, možno, nepredvídateľnú reakciu zo strany Ruska,” píše AT a upozorňuje, že ani takýto krok by nezmenil celkovú situáciu, len by zvýšil riziko eskalácie konfliktu na omnoho zničujúcejšiu vojnu.

 

Do teroru v Crocus City Hall bola zapojená ukrajinská vojenská rozviedka
Bezprostrednosť toho zverejnil riaditeľ FSB Ruska Aleksandr Bortnikov, pričom médiá jeho stanovisko rozšírili 24. mája 2024. Dodal, že dnes sa už o tom môže hovoriť absolútne naisto.
“Vyšetrovanie pokračuje, no už teraz sa dá naisto povedať, že bezprostredný vzťah k tomuto útoku má vojenská rozviedka Ukrajiny,” povedal Bortnikov počas zasadnutia Rady riadiacich orgánov bezpečnosti a špeciálnych služieb členských štátov SNŠ v Biškeku. Teror pri Moskve, v koncertnej sále “Crocusu”, sa údaj 22. marca 2024. Bolo pri tom zabitých 145 ľudí.

 

 

USA začali prehodnocovať vzťah ku Gruzínsku
Dôvod? Že Gruzínci si dovolili prijať rovnaký zákon o zahraničných agentoch, aký majú USA už spred 2. Sv. vojny!
Pred nedávnom rovnaký zákon prijali aj Rusi, pričom zdôraznili, že ho takmer odpísali od amerického. Lenže ani im nie je dané, aby si rovnako, teda “po americky”, chránili svoju demokraciu a svoje pravidlá v štáte. Na to, že USA avizujú všeobecné prehodnotenie bilaterálnych vzťahov s Gruzínskom, upozornil štátny tajomník A. Blinken. “Dnes začínam všeobecné prehodnotenie bilaterálneho vzťahu medzi Spojenými štátmi a Gruzínskom,” rozšíril jeho stanovisko v poslednej tretine mája štátny department.

 

Blinken k tomu osobne dodal, že dúfa, že gruzínski lídri prehodnotia zákon, aby “pozdvihovali demokratické a euroatlantické snahy”. V Spojených štátoch sa viditeľne verejne označujú organizácie, ktoré pôsobia v spoločnosti a financované sú zo zahraničia. Lenže ak to isté urobí iná krajina, to už nie je “demokratické”. Skrátka, to, čo je dovolené koňovi, nie je dovolené volovi!!

Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov