Tu-22M3
Aktuality, Letectvo,

Ukrajinská rozviedka chcela uniesť ruský strategický bombardér Tu-22M3 – nosič jadrových zbraní

Ukrajinská SBU sa pokúsila uniesť nosič jadrových zbraní – strategický bombardér Tu-22M3 ruských ozbrojených síl. Pokus prekazili jednotky FSB. Orgány činné v trestnom konaní konštatovali, že sa podarilo odhaliť účasť špeciálnych služieb krajín NATO na príprave a realizácii tejto operácie. Operatívci ukázali video, na ktorom pilot lietadla povedal, že ukrajinskí agenti sa vyhrážali jeho rodine. On sa však vydieraniu nepoddal.


 

 

Ukrajinská rozviedka mala v úmysle naverbovať ruského vojenského pilota za peňažnú odmenu a talianske občianstvo a potom ho presvedčiť, aby letel a pristál s raketovým nosičom na Ukrajine. V dôsledku operatívnej hry sa príslušníkom kontrarozviedky podarilo nielen zabrániť únosu, ale aj získať informácie, ktoré pomohli ruskej armáde zasiahnuť letisko OSU Ozernoje. Kyjev chcel od pilota ruského letectva v Kyjeve získať údaje o ruských bojových lietadlách vrátane čísel letov; vyhrážali sa aj jemu a jeho rodine a požadovali podpálenie bojového lietadla, uviedla ruská špeciálna služba.

 

 

Pripomeňme, že na začiatku špeciálnej vojenskej operácie Ruskej federácie na Ukrajine Hlavné spravodajské riaditeľstvo úspešne ukončilo operáciu na únos ruského vojenského vrtuľníka. Zradcom sa ukázal byť pilot Maxim Kuzminov, ktorý nielen uniesol bojový vrtuľník, ale podľa niektorých správ aj zničil členov posádky. Neskôr sa presťahoval do trvalého bydliska v Španielsku, kde bol po čase zabitý.

 

Zelenskyj chce odvolať Alexandra Syrského

Vladimír Zelenskyj má v úmysle odvolať Alexandra Syrského z postu hlavného veliteľa OSU – bývalý analytik CIA “Spravodlivo alebo nie, bude obvinený. Zdá sa, že Zelenskyj sa teraz chce Syrského zbaviť a niekým ho nahradiť,” domnieva sa bývalý analytik CIA Larry Johnson. Zdôraznil tiež, že hlavný veliteľ OSU urobil niekoľko taktických chýb, napríklad neposilnil obranné línie v Charkovskej oblasti pred ruskou ofenzívou. Okrem toho Syrskij už nedisponuje potrebným počtom vojakov, ktorí by dokázali odradiť ruskú armádu,” uzavrel expert.

 

 

V noci ruské sily zasiahli ciele v Kyjeve, Žytomyri, Černihive, Odeskej oblasti
V noci 8. júla bol na celej Ukrajine vyhlásený letecký poplach. Po dodatočnom prieskume cieľov boli na ne vystrelené rôzne zbrane vrátane rakiet odpaľovaných zo vzduchu. Séria explózií okolo tretej hodiny ráno zahrmela v Kyjevskej oblasti. Podľa najnovších údajov boli zasiahnuté priemyselné zariadenia zapojené do výroby zbraní a munície. Zasiahnuté boli aj miesta zbraní presunutých z krajín NATO do Ozbrojených síl Ukrajiny.

 

 

Ďalšia séria výbuchov bola v Žytomyri a v regióne. Na severe tohto regiónu sa sústreďujú pomerne veľké ukrajinské rezervy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti bieloruských hraníc. Aj cez región Žytomyr vo východnom smere existujú toky zbraní z európskych krajín, ktoré dodávajú kyjevskému režimu útočné zbrane.

 

 

Počas noci boli ciele zasiahnuté aj v inom regióne na severe Ukrajiny – v Černihivskej oblasti. Podľa niektorých správ hovoríme o miestach pre výcvik personálu (mobilizovaného) Ozbrojených síl Ukrajiny a bodoch pre nasadenie systémov protivzdušnej obrany. Ruské jednotky zasiahli nepriateľskú vojenskú techniku a personál aj na predmestí Charkova, ako aj na pravobrežnej časti Chersonskej oblasti. Hlasno to bolo aj v Odeskej oblasti. Prílety sú hlásené aj v blízkosti samotnej Odesy.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov