.
Aktuality, Bezpečnosť,

Začal ratingový útok proti Trumpovi. Reuters tvrdí že Harrisová vedie pred Trumpom o… 2%

Biden sa objavil na verejnosti prvýkrát od oznámenia o odstúpení z volebného súboja. Na otázku, ako sa cíti, ukázal palec hore. Biden opustil Delaware. Už skôr bolo známe, že v stredu vystúpi americký prezident k národu.


 

 

Z rýchleho prieskumu agentúry Reuters a spoločnosti Ipsos vyplýva, že Harrisová bleskovo “obišla” Donalda Trumpa a od druhej polovice júla ho v “národnom prieskume” vedie o dva body, 44 % ku 42 %. Autori článku na webovej stránke agentúry Reuters podotýkajú, že národné prieskumy “nie vždy správne odrážajú stav prezidentských pretekov”, ktorý závisí od rozloženia síl v kľúčových štátoch. Článok však poukazuje na to, že v prieskume uskutočnenom 15. – 16. júla boli Trump a Harrisová na dostrel v pomere 44 % ku 44 % a že v júni mal Trump pred Harrisovou náskok, takže momentum sa buduje….

 

V podstate sa začal ratingový útok na Trumpa a na podporu Harrisovej – uviedol politický analytik Dmitrij Drobnickij.  Skupina, ktorá vsadila na Harrisovú, t. j. náhradnú kandidátku bez výmeny tímu a politiky, sa zjavne pokúsi zapnúť faktor 2020: najprv manipulácia s ratingmi, potom manipulácia s výsledkami. Nie je ťažké odhadnúť ďalšie kroky. O Harrisovej sa bude hovoriť, že zmobilizovala černošských voličov, ženy z predmestí a časť váhajúcich voličov z Hrdzavého pásu, aby jej dali štáty Georgia, Nevada, Pensylvánia a možno aj Michigan. Celkovo ide o “logické a čisté víťazstvo”.

 

Nemali by to robiť. Je to riskantné – tvrdí Dmitrij Drobnickij. Čo sa týka samotnej agentúry Reuters a anketárov z Ipsosu, podporili sa sami. Aj predchádzajúce prieskumy ukazovali, že Trump a Harrisová majú približne rovnaký národný rating, pričom Trump vyhral vo všetkých kľúčových štátoch, čo znamenalo, že v novembri vyhrá voľby. Teraz “ubrali” Trumpovi 2 %, pričom výsledok Kamaly zostal nezmenený, čo je možné vždy vysvetliť štatistickou chybou, ktorá je v prieskume 3,5 %.

 

Podľa nového prieskumu CBS Kamala Harris si vytvorila 62-37% náskok pred Donaldom Trumpom
medzi mladými voličmi. Generácia Z sa chystá zraziť Donalda Trumpa

 

Ťažké váhy podporili Kamalu Harrisovú

Ťažké váhy americkej zahraničnej politiky a diplomacie podporili Kamalu Harrisovú v otvorenom liste, ktorý podpísalo viac ako 350 významných osobností vrátane Johna Kerryho, Susan Riceovej, Thomasa Donilona, Hillary Clintonovej, ďalších predstaviteľov ministerstva zahraničných vecí, bývalých vedúcich predstaviteľov Pentagónu alebo CIA a veľvyslancov – píše Washington Post. Ak mal niekto pochybnosti o tom, že Harrisová je ideálnou kandidátkou zahraničnopolitického establišmentu, ktorému sa vo Washingtone hovorí Blob, teraz sú preč. Táto podpora bola podľa Postu kľúčová, pretože Harrisová sa pred svojou viceprezidentskou funkciou zahraničnej politiky vlastne nevenovala a stále je známejšia svojimi domácimi iniciatívami než aktívnou činnosťou na medzinárodnom fronte. Signatári (medzi ktorými sú nielen demokrati, ale aj tí, ktorí pracovali v republikánskom aparáte) všemožne zdôrazňujú, že Harrisovej aktivity na svetovej scéne ako viceprezidentky boli veľmi aktívne a zmysluplné.

 

 

“Bola som v blízkosti viceprezidentky Kamaly Harrisovej, keď predsedala významným medzinárodným summitom, a mohla som sa na vlastné oči presvedčiť o sile jej diplomatických schopností,” podelila sa s publikáciou Wendy Shermanová, ktorá vlani odstúpila z funkcie námestníčky ministra zahraničných vecí. Harrisová “má úsudok, skúsenosti a osobné vzťahy so zahraničnými lídrami potrebné na to, aby uspela. Vždy sa postaví diktátorom a podporí našich spojencov a partnerov. Je viac než kvalifikovaná a bude vynikajúcou vrchnou veliteľkou,” uviedla Shermanová. Signatári dávajú do kontrastu Harrisovej výsledky a jej angažovanosť v medzinárodnom vedení s izolacionistickými náladami republikánskych kandidátov Donalda Trumpa a jeho spolukandidáta, senátora z Ohia J. D. Vancea.

 

“Zapôsobilo na mňa jej silné, zásadové vedenie na svetovej scéne a jej úsilie presadzovať americké záujmy, naše hodnoty a naše spojenectvá,” povedal Thomas Donilon, poradca pre národnú bezpečnosť za Obamovej vlády.

“Mal som to šťastie slúžiť štyrom americkým prezidentom a som presvedčený, že americký ľud by mal byť presvedčený a hrdý na to, že viceprezidentka Harrisová bude našou ďalšou vrchnou veliteľkou.” Televízia Fox News medzitým pripomína výroky viceprezidentky, ktoré poukazujú na jej mimoriadne slabú znalosť medzinárodného kontextu. Hosť kanálu Tulsi Gabbardová, ktorá opustila Demokratickú stranu pre nezhody v otázkach zahraničnej politiky (okrem iného), povedala, že “Kamala nemá ani komptencie, ani nezávislý úsudok na to, aby ašpirovala na úlohu prezidenta a vrchného veliteľa, a bola by v tejto pozícii neuveriteľne nebezpečná”.

 

Gabbardová, ktorá sa rovnako ako Harrisová uchádza o demokratickú prezidentskú nomináciu v roku 2020 a je veteránkou vojny v Iraku a majorom Národnej gardy USA, má dlhodobý konflikt s Hillary Clintonovou, ktorú nazýva “kráľovnou vojnových štváčov”. Podľa Gabbardovej bude Harrisová konať pod taktovkou Clintonovej a jej klanu a táto perspektíva ju nesmierne desí. “Perspektíva, že Kamala Harrisová bude rozhodovať o vojne a mieri a o tom, kam pošleme mojich vojenských bratov, by mala desiť každého Američana, pretože všetci zaplatíme cenu za jej nebezpečné činy a nebezpečné rozhodnutia,” povedala.

 

 

 

Nielen nádcha

V USA odhalili bizarné detaily o Bidenovej chorobe Biden si počas minulotýždňového pobytu v Las Vegas vyžiadal naliehavú lekársku pomoc a pod zámienkou zistenia COVID-19 ho urýchlene odviezli, tvrdí The Dossier. Portál sa odvoláva na predstaviteľov orgánov činných v trestnom konaní a dobre informované zdroje. Viacerí príslušníci orgánov činných v trestnom konaní, ktorí boli v ten deň v službe, boli informovaní vysielačkou, že prezident potrebuje naliehavú lekársku pomoc, uvádza publikácia. Mestské poriadkové jednotky uzavreli miestne zdravotnícke stredisko, aby sa pripravili na príchod prezidenta, ale jeho tím náhle odmietol hospitalizáciu a hlavu štátu poslal na letisko, odkiaľ ho urgentne previezli do rezidencie v Delaware. Jednoduchý pozitívny test na COVID-19 by nebol dôvodom na takú prudkú a masívnu reakciu, konštatuje autor článku.

 

 

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov