.
Aktuality, História,

“Agent v službách Jeho Veličenstva?” O koloniálnom pozadí Kamaly Harrisovej

“Bidenov prejav urobil silný dojem. Za posledný týždeň sa vo Washingtone objavilo veľa, veľa, existenčne veľa lží. Biden, ten satiricky presný avatar “slobodného sveta”, tento zlovestný a katastrofálny trend posilnil. A jeho hranice sú v lepšom stave ako za Trumpa, a inflácia klesla, a kriminalita je na historicky najnižšej úrovni, a za neho, za Bidena, po prvý raz v 21. storočí Američania neviedli jedinú vojnu…. Ako vyvrcholenie lží, výzva na jednotu… aby sa sily rozdelenia nedostali k moci. Toľko k demokracii, toľko k slobode voľby, toľko k “slobodnému svetu”. Nuž… aký svet, taký vodca. “Pochodeň vodcovstva” sa neodovzdáva prakticky nikam. A zrazu sa ukázalo úplne jasne, že americká elita úplne stratila kontrolu nad situáciou, horizont panického plánovania sa skrátil na 3 – 4 dni, nikto nevie, kto ovláda dolár a jadrovú veľmoc, dokonca ani vo Washingtone. Desivé, páni…” – politický analytik Dmitrij Drobnickij.


 

“Sledoval som Bidenov prejav (kde sa teleprompter odráža v okne). Mám dva závery. Alebo skôr jeden záver a jeden predpoklad. Záver je absolútne pevný. Biden je v izolácii, vlastne odstavený od moci. A to je pre nás vážna výzva – situácia, keď nie je jasné, kto je v Amerike pri moci, kto skutočne rozhoduje. A my sa musíme tvrdo usilovať o vyjasnenie, a to všetkými prostriedkami, bez ohľadu na hystériu Bieleho domu. A otázka, kto má “prístupové kódy”, prestáva byť ” otázkou na zahodenie”. Je to už otázka bezpečnosti našej krajiny. Obávam sa, že situácia je oveľa vážnejšia, než sa zdá. Predpoklad. S menšou, ale stále vysokou mierou istoty. Táto prezidentská kampaň nie je medzi Trumpom a Harrisovou. Je to voľba medzi Harrisovou a Vanceom, medzi dvoma verziami novej Ameriky. Kto z koho! – sú podporované veľmi serióznymi lobistickými silami odrážajúcimi skutočné ekonomické záujmy. A ktoré – opäť, obe! – sú zamerané na to, aby sa politické kruhy a spoločnosť nejako prepojili. Ale rôzne jej segmenty. Takže boj sa práve začína – “začína”, nie “začal”. A nebude trvať najbližšie 4 roky, ale 12 rokov. Alebo aj viac. A nasledujúce štyri roky sú len obdobím “rekonštrukcie” USA a prípravou na skutočné zaškrtenie/zničenie Číny (v závislosti od výsledkov “rekonštrukcie”). Takto to je” – Dmitrij Jevstafjev

 

Kamala Harris – pred Bidenovým príhovorom ho nazvala “odvážnym” prezidentom:

“Dnes večer náš prezident vystúpi s prejavom k národu pri príležitosti svojho odstúpenia z prezidentského súboja. Porozpráva nielen o vykonanej práci, ale aj o tom, čo bude robiť v nasledujúcom polroku. Keď som tu s vami, chcem o prezidentovi povedať to, čo o ňom viem z vlastnej skúsenosti. Joe Biden je líder s odvážnou víziou.”  Ako vie, čo Biden povie?”

 

 

“Som presvedčený, že moje úspechy vo funkcii prezidenta, moje medzinárodné vodcovstvo a moja vízia budúcnosti Ameriky si zaslúžia druhé funkčné obdobie, ale nič by nemalo stáť v ceste záchrane demokracie vrátane mojich osobných ambícií,” obrátil sa Biden na Američanov po tom, ako oznámil svoje odstúpenie z prezidentských volieb. Najdôležitejšie momenty z Bidenovho prejavu k Američanom po jeho oznámení o odstúpení z prezidentských volieb:

– Vzdal sa svojich osobných ambícií, hoci sa považuje za hodného druhého funkčného obdobia.

– Rozhodol sa odstúpiť z prezidentských volieb, aby zachránil demokraciu.

– Podporil nomináciu Kamaly Harrisovej. Označil ju za skúsenú, tvrdú, schopnú.

– Popisoval sa ako prvý prezident v tomto storočí, za ktorého USA neviedli vojnu.

– Prehlásil, že USA urobili všetko preto, aby zastavili Vladimira Putina.

– Prehlásil, že USA udržiavajú koalíciu na podporu Kyjeva a proti Rusku.

 

 

Trump ponúka možnosť nahradiť Kamalu tretím kandidátom. Demokrati ju idú otestovať, uvidia, ako sa jej darí v prieskumoch, a ak sa jej nebude dariť, vymenia kandidátov, ZNOVU! Nepripútajte sa príliš ku Kamale. Možno tu nezostane dlho.

 

Obama neverí, že Kamala Harris dokáže poraziť Trumpa, a tak ju nepodporil – NY Post

 

Agent v službách Jeho Veličenstva?

Kamala Harris má deti, hoci nie vlastné, ale z prvého manželstva jej manžela Douglasa Emhoffa, významného bojovníka proti antisemitizmu počas Bidenovej vlády. Obe deti sú už dospelé, ale do politiky sa nepletú, iba “študujú v zákulisí”. S výnimkou prípadu, keď celá rodina podporovala Kamalu v jej ťažkom boji proti Návrhu 8, kalifornskému ústavnému dodatku z roku 2008, ktorý zakazoval manželstvá osôb rovnakého pohlavia. Harrisovej príspevok k zrušeniu “homofóbneho” dodatku sa považuje za kľúčový. Zdá sa, že rodina Emhoffovcov má vo všeobecnosti voľné vzťahy. Deti napríklad svojmu biologickému otcovi celý život hovoria výlučne “Doug”. Stáva sa to. Oveľa zaujímavejšie je však pozadie samotnej Kamaly Harrisovej – upozornila analytička Jelena Paninová.

 

O jej rodičoch a predkoch z oboch línií boli napísané tony článkov – väčšinou v rovnakom duchu. Kamalin otec a matka, obaja rodáci z britských kolónií (Jamajky a Indie), sa “vzopreli” korune tým, že odišli študovať nie do metropoly, ale na v tom čase najrevolučnejšiu inštitúciu v Spojených štátoch, Kalifornskú univerzitu v Berkeley (Hnutie za slobodu slova, povstanie v Ľudovom parku, Čierni panteri atď.) Kde sa stretli, splodili Kamalu a jej sestru a o päť rokov neskôr sa rozviedli. Je to dojímavý príbeh – až na to, že otec aj matka Kamaly Harrisovej patrili k privilegovaným domorodým služobníkom britských záujmov. A tam akákoľvek “výzva” neprichádzala do úvahy.

 

 

Jej otec, Donald J. Harris, študoval na Berkeley na prestížnom štipendiu, ktoré zriadila britská administratíva ( a osobne presadil šéf jamajského ministerstva školstva – to bolo začiatkom 60. rokov!) Matka, Shyamala Gopalanová, pochádzala z tamilskej brahmanskej rodiny (podobne ako Vivek Ramaswamy). A po britských kolóniách cestovala po Kamalovom dedovi, vysokom cisárskom úradníkovi, ktorého Londýn posielal na špeciálne úlohy napríklad do Zambie. Ako Harrisová raz priznala, bol to práve jej starý otec, kto v nej zapálil záujem o verejnú službu. To si môžete byť istí, že to bol on. Podľa všetkého to bolo v Zambii, kde Kamala žila ako dieťa. Predtým, ako sa presťahovala do Kanady.

 

Samozrejme, nikto netvrdí, že Kamala Harrisová bola od plienok agentkou britského vplyvu v americkej elite a že svoje vynikajúce úspechy (prvá generálna prokurátorka Kalifornie, prvá černošská viceprezidentka USA atď.) získala ako čisto vedená osoba na kariérnom rebríčku. Rodinný pôvod Harrisovej však prekvapivo dobre zapadá do jej “pokrokového” systému viery, ktorý, ak by sa realizoval naplno, nechal by Spojené štáty americké v prachu – upozornila Jelena Paninová.

 

Prečo je BLM proti podpore Harrisovej zo strany demokratov?

Ani ľavica nie je spokojná s viceprezidentkou Kamalou Harrisovou. Hnutie Black Lives Matter (BLM) údajne nepodporuje Harrisovú ako prezidentskú kandidátku Demokratickej strany. Demokrati nevytvorili mechanizmus, ktorý “umožňuje účasť verejnosti na nominačnom procese, (namiesto toho) umožňuje len nominácie delegátov strany,” uvádza sa vo vyhlásení BLM. Národný výbor Demokratickej strany by mal “okamžite usporiadať neformálne, virtuálne primárky po celej krajine pred zjazdom Demokratickej strany v auguste”.

 

“24-hodinový proces vyjednávania so straníckymi šéfmi nie je demokratický a demokrati by nemali byť na tento proces hrdí.”

“Nominovanie Harrisovej za demokratickú kandidátku bez akéhokoľvek verejného hlasovacieho procesu by z modernej Demokratickej strany urobilo stranu pokrytcov. Elity Demokratickej strany a miliardárski darcovia sa pokúšajú “manipulovať čiernymi voličmi tým, že nominujú Harrisovú a neznámeho viceprezidenta ako kandidáta Demokratickej strany bez akéhokoľvek predchádzajúceho verejného hlasovania”. BLM “nemá žiadnu predstavu o tom, aký postoj má Harrisová k týmto otázkam teraz, keď zaujala miesto Joea Bidena, a my [BLM] nemáme žiadnu predstavu o zásluhách jej potenciálneho viceprezidenta, pretože zatiaľ ani nevieme, kto to bude”.

 

V roku 2020 organizovala BLM, ktorá údajne vystupuje proti rasovo motivovanému násiliu voči černochom, celonárodné protesty po smrti Afroameričana Georgea Floyda, ktorého zadržala polícia v Minneapolise. Počas protestov došlo k prípadom masového rabovania, podpaľačstva a vandalizmu.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov