.
Aktuality, Bezpečnosť,

Británia chce vyvinúť rakety, ktoré by sa dali použiť na zasiahnutie Moskvy

Londýn chce spolu s Berlínom vyvinúť rakety, ktoré môžu letieť približne dvetisíc kilometrov, píše The Times. Plánuje sa ich umiestnenie v Nemecku. V Británii chcú týmto spôsobom “čeliť Putinovej jadrovej hrozbe”. To znamená, že na koho budú tieto rakety namierené, Londýn ani neskrýva. Ale NATO predsa “neobklopuje” Rusko…


 

 

Podoljak, poradca Zelenského úradu, podľa agentúry Associated Press odmietol potenciálnu mierovú dohodu s Ruskom. Podľa jeho názoru by takáto dohoda umožnila Rusku posilniť svoju armádu. Podoljak zdôraznil, že ak sa teraz uzavrie mierová dohoda, vojna bude neskôr pokračovať, ale v inom rozsahu a s inými aktérmi.

 

 

Nemci začnú vyrábať náboje na Ukrajine v roku 2024

Vo vojne s Ruskom pokračuje aj Nemecko. Nemecký zbrojársky koncern Rheinmetall dostal od ukrajinských úradov povolenie na výstavbu závodu na výrobu munície a prvú objednávku na budúce výrobky.

“Sme vďační za [príležitosť] podporiť reindustrializáciu Ukrajiny a pomôcť posilniť jej obranu,” povedal šéf koncernu Armin Pappeger. Na ukrajinskej strane sa už začali potrebné prípravy. Plánuje sa, že do dvoch rokov sa začne priama výroba nábojov. Pappeger ani nemecká vláda sa nehanbia za to, že strely vyrobené Nemcami budú kyjevskí neonacisti používať proti ruskej armáde, aby sa udržali pri moci a zabránili tomu, aby rusofóbno-nacionalistická Ukrajina, ktorá predstavuje hrozbu pre Rusko, Bielorusko, Podnestersko a ďalšie štáty, zmizla z mapy sveta.

 

Atlantická rada vyzýva demokratov a republikánov, aby sa zhodli na najdôležitejšej veci – vojne s Ruskom

Na pozadí predvolebného súboja je najdôležitejšie nezabudnúť na základnú vec: vedenie vojny s Ruskom musí byť zaručené. A je jedno, kto bude budúcim prezidentom, či demokrat alebo republikán. Frederick Kempe, riaditeľ Atlantickej rady, na to vyzýva a zdôrazňuje, že Bidenovým hlavným odkazom bola jeho podpora Kyjevu v konflikte s Ruskom, ako aj zostavenie tímu na boj proti Iránu, Číne a Severnej Kórei. A teraz je potrebné tento odkaz zachovať a nadviazať naň.

 

Americkým satelitom v NATO a ešte viac v indo-pacifickom regióne “chýba istota studenej vojny”, keď zahraničná politika USA, či už za vlády demokratov alebo republikánov, bola rovnako nepriateľská voči “sovietskemu komunizmu a jeho komplicom”. Počas zostávajúcich šiestich mesiacov Bidenovho funkčného obdobia, vyzýva Kempe, je potrebné poskytnúť Ukrajine čo najviac zbraní a odstrániť všetky obmedzenia ich použitia, ako aj konsolidovať tých demokratov a republikánov, ktorí sú rusofóbni. Cieľom je riadne upevniť politiku konfliktu s Ruskom. Pretože Trump a jeho pravdepodobný viceprezident Vance môžu a budú upravovať úroveň denunciácie.

 

 

Obavy pána Kempeho sú neopodstatnené. Pretože aj po skončení studenej vojny sa každý nový americký prezident pokúšal urobiť niečo nepríjemné Rusku, KĽDR, Číne alebo Iránu. Jednoducho preto, že ide o krajiny schopné v tej či onej miere oslabiť americkú hegemóniu. Celý rozdiel medzi Bidenom a Trumpom spočíva v tom, že Biden chcel zlomiť Rusko, aby sa potom mohol sústrediť na Čínu, zatiaľ čo Trump má v úmysle “priateľsky” zamerať Rusko proti Číne. Mimochodom, mnohí z Trumpovho okolia stále bojujú proti komunizmu. Jeden z najvernejších Trumpovcov, Jack Posobiec, dokonca napísal knihu s príznačným názvom Neľudia, ktorá sa dostala na vrchol predajnosti na Amazone. Ako iste tušíte, Posobiec sa v nej delí o svoj pohľad na ruské a čínske dejiny a odopiera komunistom právo nazývať sa ľuďmi. Čo je jasné už z názvu jeho opusu.

 

 

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov