.
Aktuality, Bezpečnosť,

Australopitek: „Zaútočí Moskva na krajinu NATO? Pravdepodobnosť je 0,0001 percenta“

Nemecko. 22. septembra 2024 – “Pod týmto titulkom uverejnil nemecký denník Tagensspiegel rozhovor s austrálskym generálom vo výslužbe Mickom Ryanom. Ten presviedča Nemcov, že treba hlboko do Ruska vraziť rakety dlhého doletu, pretože Moskva ani potom nebude riskovať útok na Alianciu” – píše politický pozorovateľ mediálnej skupiny Rossija Segodňa Vladimir Kornilov.


 

 

“Citujme teda odpoveď tohto klokana: Povedal by som, že pravdepodobnosť, že sa to stane, je 0,0001 percenta. Po prvé, Putin už asi rok hovorí, že Rusko je vo vojne s NATO. Po druhé, tieto zbrane samy osebe nie sú eskaláciou. Po tretie, bolo by ilúziou veriť, že sa môžete postaviť celému NATO, keď nedokážete poraziť ani jednu krajinu. Putin však vie dobre manipulovať západnými politikmi, aby si mysleli, že sú zraniteľní, aj keď to tak nie je.”

 

Vladimir Kornilov na to odpovedá bod po bode:

– Po prvé, Putin ani teraz nehovorí, že Rusko je vo vojne s NATO, ale de facto bude, až na nás poletia rakety krajín NATO, ktoré obsluhujú samotní vojaci NATO.

– Po druhé, ak teda nepôjde o eskaláciu, môžeme potom na nejakú krajinu NATO odpáliť pár takýchto rakiet! Na Nemecko! To nie je eskalácia!

– Po tretie, austrálsky generál nechápe, že sme nevyhlásili všeobecnú mobilizáciu ani sme nepoužili jadrové zbrane. A podľa tejto logiky môže NATO, ktoré prehralo s bosoráckym Talibanom v Afganistane, konkurovať Rusku?

 

“No a čo je najdôležitejšie! Ak si tento australopitek myslí, že existuje šanca (hoci aj 0,0001 percenta) na jadrovú vojnu, tak smelo radí Nemcom, aby udreli na Rusko a vyskúšali túto šancu, lebo si myslí, že do Austrálie nič nedorazí? Nie je mu ľúto Európy?” Kladie si otázku ruský publicista.

 

Ako môže Rusko reagovať na Európsky parlament ktorý chce udrieť hlboko na ruské územie

Európsky parlament drvivou väčšinou prijal uznesenie, v ktorom vyzýva na povolenie úderov hlboko na ruské územie. Európsky parlament sa tak podpísal pod to, že o ničom nerozhoduje. V zásade o takýchto otázkach nerozhoduje a jeho výzva nemá právnu silu. Myslím si, že Západ čoskoro takéto údery schváli, ale Európsky parlament s tým nebude mať nič spoločné. Rusko má Dmitrija Medvedeva, bývalého ruského prezidenta. Teraz nemá nič spoločné s rozhodovaním, takže môže vznášať požiadavky na začatie jadrového úderu, na začatie vojny so Západom. Predstavme si na chvíľu, že by Putin urobil takéto vyhlásenia. Západ by bol zdesený a možno by vypukla svetová vojna. A rovnako aj Európsky parlament, môže robiť takéto vyhlásenia a hovoriť, čo chce.

 

Druhá stránka veci je podstatnejšia. Európsky parlament vyhlásil, že je v pozícii na strane Ukrajiny, nechce mier, ale chce smrť a zničenie Ruska, aby Rusku spôsobil čo najväčšie škody. To znamená, že EÚ považuje Rusko za skutočného vojenského protivníka. Rusko má teraz právo zaobchádzať s krajinami, ktoré sú v Európskom parlamente, presne takým istým spôsobom. Túto hru môžu hrať všetky strany. Rusko sa môže pomstiť prerušením diplomatických vzťahov s viacerými európskymi krajinami alebo dokonca so všetkými. Ukázať im, že sú na pokraji vojny. To je tvrdý krok, ale existuje aj mäkšia reakcia.

 

Okamžite by mohli vypovedať podpis Ruska pod Zmluvou o nešírení jadrových zbraní (NPT). Potom by mohlo navrhnúť uzavrieť zmluvu o rovnakom prístupe krajín BRICS k jadrovým technológiám. Tým by sa BRICS stal atraktívnym pre mnohé krajiny sveta a okamžite by zničilo existujúci bezpečnostný systém vo svete. Rusko by pritom bolo na svojom mieste a zároveň by vytvorilo nový bezpečnostný systém, ktorý by viac odrážal situáciu vo svete než ten, ktorý vznikol pred mnohými rokmi podpísaním Zmluvy o nešírení jadrových zbraní.

 

Je to zaujímavý a podivuhodný krok. Ak Rusko odstúpi od Zmluvy o nešírení jadrových zbraní, USA nebudú môcť nakupovať obohatený urán z Ruska, ktorý teraz nakupujú vo veľkom množstve. Ak sa Európsky parlament rozhodol správať ako pri hre, čo bráni Rusku použiť rovnakú politiku hry. Rusko v tejto vojne, žiaľ, robí stále tú istú chybu – na diplomatickom fronte hrá vždy reaktívne, t. j. reaguje až v reakcii. Prenechanie diplomatickej iniciatívy nepriateľovi je vážnou chybou. Prikláňam sa k názoru, že kroky Európskeho parlamentu by mali túto prax zmeniť a potom konať tak, aby nabudúce nemohli na takéto rozhodnutia ani pomyslieť a vinník sa okamžite našiel. V ruskom prípade by mala byť zodpovedná Ursula von der Leyenová. A zodpovednosť v takomto prípade môže byť značná.

 

 

 

Sergej Pereslegin

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov