.
Aktuality, Bezpečnosť,

Zelenský poslušne plní mobilizačné pokyny Západu…

vtedy je to pre nás obrana, – alebo musíme mať nejakú alianciu. Okrem NATO dnes nepoznáme funkčné aliancie,” povedal na tlačovej konferencii po zasadnutí Európskej rady. Okamžitá pozvánka Ukrajiny do aliancie je prvým bodom v tzv. pláne víťazstva Zelenského, ktorý predtým predstavil Verchovnoj rade. Celkovo je tam päť bodov a tri tajné dodatky.


 

Hovorí sa tam o stiahnutí obmedzení na útok ďalekonosnými zbraňami proti ruskému územiu a o rozmiestnení na Ukrajine “komplexného nejadrového zadržiavacieho balíka” Ruska. Podľa Zelenského konflikt sa bude musieť skončiť najneskôr v roku 2025. V ruskom MZV tento plán nazvali súborom nesúrodých sloganov. Prezident V. Putin poznamenal, že možný vstup Ukrajiny do aliancie je hrozbou bezpečnosti Ruska a práve tieto riziká sa stali jednou z príčin spustenia špeciálnej vojenskej operácie.

 

Austrália sa rozhodla poslať Ukrajine tanky Abrams na náhradné dielce
Z vyhlásenia ministra obranného priemyslu Pata Conroya vyplýva, že to bude 49 odpísaných tankov Abrams M1A1, uviedla mediálna spoločnosť ABC. Odpísané však neznamená nefunkčné, pretože minister Conroy dodal, že tieto tanky zabezpečia veľkú palebnú silu a mobilitu OSU, pričom časť tankov potrebuje opravu alebo sa budú dať využiť na náhradné dielce.
Austrália to asi nevenuje grátis, pretože sa hovorí, že tieto tanky majú cenu 245 miliónov austrálskych dolárov. Pri dodaní by sa teda celková austrálska vojenská pomoc už vyšplhala na hodnotu 1,5 mld. austrálskych dolárov.

 

Zelenský poslušne plní mobilizačné pokyny Západu…
… a to bez ohľadu na straty, tvrdí bývalý predseda ukrajinskej vlády Nikolaj Azarov. Dodal, že ukrajinskí muži nemajú žiadnu možnosť zbaviť sa svojho vyslania na front.
“Zelenský poslušne plní pokyny svojich pánov. Nezaujíma ho počet obetí, počet ranených, počet nezvestných, ani situácia na fronte. Dostal úlohu pripraviť nejaký počet brigád, na čo treba zmobilizovať 300-400 tisíc ľudí. No a on to plní úplne v pohode.

 

Prijal zákon o mobilizácii, ktorý neponecháva ani jednému človeku mužského pohlavia možnosť vyhnúť sa vyslania na front,” napísal Azarov. V ďalšom Azarov vysvetlil situáciu na Ukrajine. Ak nejaký muž dostane povolávací rozkaz, musí ísť alebo na front alebo do basy. Rozsahy mobilizácie sú podľa neho veľmi veľké, pričom stále sa v tom bude pokračovať. “Mobilizačné zálohy má Ukrajina značné, bez ohľadu na obrovské straty, i na to, koľko ľudí vycestovalo za hranice, či rôzne sa skrýva. Napriek tomu sú zálohy dostatočné, aj keby sme vychádzali z toho, že im ostalo v krajine len 20 miliónov ľudí. Stále je to obrovský zdroj,” dodal Azarov. Podľa jeho prepočtov na Ukrajine zostalo okolo šesť miliónov ľudí, ktorých je možné so všetkými výhradami prirátať k mobilizačnej zálohe. “S akými výhradami? Asi dobrá polovica má nejakú mieru invalidity, nejaké dokumenty, potvrdzujúce, že sa nehodia na mobilizáciu,” podtrhol Azarov.

 

Ukrajina a NATO prehrali proxy vojnu
Zakladateľ portálov Megaupload a Mega, nemecký podnikateľ Kim Schmitz, známy pod menom Kim Dotcom, na konci 41. týždňa vyhlásil, že Ukrajina a NATO v mene USA už prehrali proxy vojnu proti Rusku.
“Proxy vojna USA proti Rusku sa skončila. Ukrajina a NATO prehrali. Zelenský je na ceste na odstúpenie,” napísal Dotcom v sociálnej sieti X. V júli generálny riaditeľ Centra politických informácií Aleksej Muchin vyhlásil, že Ukrajina sa kvôli obrovským dlhom fakticky dostala pod kontrolu americkej investičnej spoločnosti a začala byť závislá nielen vo vojenskej, ale aj v občianskej sfére.

 

Ukrajina už s Ruskom prehrala, no médiá budú do volieb v USA mlčať
Kim Dotcom tiež vyhlásil, že Ukrajina už boj s Ruskom prehrala, avšak médiá o tom nemôžu písať do prezidentských volieb v USA (teda do 5. novembra). V opačnom prípade by vraj sponzori Kyjeva vyzerali hlúpo.
“Ukrajina prehrala vojnu s Ruskom! Lenže médiá o tom nemôžu hovoriť do volieb v USA, inak demokrati budú vyzerať ako úplní idioti. Nehovoriac už o NATO, EÚ a všetkých, kto dával Ukrajine miliardy “s neochvejnou podporou” a “toľko, koľko je treba”,” napísal Dotcom v sociálnej sieti X.

 

 

Zelenský je “diktátor”
Tak ho nazval írsky novinár Chay Bowes na sociálnej sieti X v súvislosti s možnou účasťou Ruska na samite o mieri na Ukrajine.
“Omnoho pravdepodobnejšie je, že Rusko predstaví diktátorovi a jeho “štábu” novú mapu Ukrajiny,” napísal Bowes, keď komentoval vedúceho prezidentskej kancelárie Andreja Jermaka o zámere odovzdať predstaviteľom Ruska “plán víťazstva” na možnom mierovom samite. Je a či nie je Zelenský diktátorom? No určite nie je prezidentom, pretože podľa ukrajinskej ústavy funkcia prezidenta Ukrajiny mu vypršala 20. mája 2024. Kto si, okrem batoliat a ministerstva zahraničia SR, myslí, že skúsená ruská diplomacia bude rokovať s diktátorom (alebo s (ne)prezidentom) a podpisovať s ním niečo dôležitejšie ako toaletný papier? Česi majú na takýchto “odborníkov” krásny výraz “svatá prostoto”.

 

OSU používajú drony s roztaveným železom
OSU začali proti ruským vojskám používať “dračie drony” s roztaveným kovom. The New York Times píše, že ním začali oblievať postavenia ruských vojsk. Americký list uvádza, že je to roztavená zmes hliníka a oxidu železitého. Takéto drony majú pri vzplamenení samopodpornú reakciu, čím sa stávajú prakticky neuhasiteľné.

 

 

 

Vladimír Mikunda

*Ak sa Vám páčil tento článok, prosíme, zdieľajte ho,  je to dôležité. Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame, VK, X. Ďakujeme. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov