foto: armyrecognition
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Japonská armáda uprednostnila novú útočnú pušku z vlastnej produkcie. Video

Japonsko, 21.máj 2020 ( AM ) – Japonská armáda si vybrala novú pušku na prezbrojenie svojich síl. Puška z továrne Howa Machinery – HOWA 5.56, oficiálne pomenovaná ako Typ 20, zvíťazila v tendri na nové ručné zbrane a nahradí pušku Howa Typ 89 v službách japonskej armády. Do súťaže bola vybraná aj útočná puška. SCAR-L vyrábaná spoločnosťou FN HERSTAL a HK416 od spoločnosti HECKLER & KOCH. Po vykonaní praktických testov sa japonské ministerstvo obrany rozhodlo pre domáceho výrobcu. Podľa plánov vojenského oddelenia bude v roku 2020 kúpená prvá várka pušiek typu 20 v objeme 3283 kusov.


 

 

Útočná puška typ 20, ktorá bola pomenovaná od jej zavedenia vo fiškálnom roku 2020, bola médiám vystavená 18. mája na ministerstve obrany v tokijskom oddelení Shinjuku. Howa Typ 20 bola navrhnutá tak, aby bol odolnejšia voči vode a korózii, čím sa zlepšilo jej použitie pri obojživelných operáciách na vzdialenom ostrovnom reťazci, ktorý sa tiahne asi 1200 kilometrov od ostrovov Osumi v prefektúre Kagoshima po ostrov Yonagunijima v prefektúre Okinawa.

 

 

Pušku vyrába fabrika Howa Machinery Ltd. v prefektúre Aiči, ktorá vyrobila aj predchodcu typ 89. Cena pušky je 2 606 dolárov. Ministerstvo obrany minie vo fiškálnom roku 2020 asi 900 miliónov jenov na nákup 3 000 zbraní. Vojaci ich začnú prijímať v roku 2021.

 

foto: armyrecognition

 

Howa Typ 20 v kalibri 5,56 × 45 mm vyzerá veľmi podobne ako moderné útočné pušky vyrábané dnes v Európe a Spojených štátoch. Nová útočná puška je dlhá 78 cm a váži 3,5 kg. Používa štandardné NATO zásobníky. Vďaka výsuvnej pažbe je zbraň kompaktnejšia pre boj zblízka (CQB). Útočná puška má nastaviteľné sklopné kovové zadné a predné  mieridlá.  Picatinny lišta je namontovaná na celej hornej časti zbrane a ďalšie lišty pre montáž príslušenstva sú namontované po stranách ako aj pod hlavňou kde môže byť namontovaný odpaľovač granátov.

 

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov