.
Aktuality, Bezpečnosť,

Takto nás Zelenskyj ťahá do vojny s Ruskom

Rusko, 23. septembra 2024 – Podľa všetkých dôkazov sa NATO pripravuje na vojnu s Ruskom. A Rusko? Otázka úderov na ruské arzenály a nadhladinové radary nie je ani otázkou konfrontácie s Ukrajinou. Je to strategická otázka. A tieto údery sa dokonca nevykonávajú v záujme ukrajinských síl, ale v záujme krajín NATO. Navyše tento zoznam možno ešte rozšíriť o sklady pohonných hmôt, ropné rafinérie, leteckú zložku a objekty protivzdušnej obrany.


 

Myšlienka, že vojenský konflikt na Ukrajine je len zámienkou na zakrytie aktívnej ozbrojenej agresie NATO proti Rusku s cieľom zničiť jeho strategické a operačno-strategické objekty v záujme strategického oslabenia obranno-priemyselného potenciálu krajiny, nenapadla len mňa. Anglosasi a iní ich zverenci sa boja otvorene, ale takto… Najmä pod “hodnovernou” zámienkou. Ale to, ak sa boja otvorene, neznamená, že tento stav uľahčuje situačnú reakciu. Naopak, takáto plazivá agresia (zakrývaná slovíčkami o agresii voči úbohej Ukrajine) je výhodná pre nich (to už bolo povedané, ale – opakujem), nie pre Rusko. To je spôsob boja. Pre nich.

 

Veď na územie USA, Anglicka, Poľska a ďalších “malých démonov krútiacich sa” rusofóbov nepadla ani jedna bomba, granát či raketa. Ich obyvatelia neprišli v dôsledku ostreľovania o svoje domovy a majetok a nenosia na rukách svoje deti na cintorín, zasiahnuté kúskom nepriateľského granátu. Mŕtvych, alebo do nemocnice – krvácajúce na smrť.

 

V roku 1939 už v histórii prebiehala “čudná vojna”, ako ju nazvali súčasníci. Túto vojnu možno nazvať nielen “Divnou”, ale aj “Pohodlnou”. Pohodlná pre jej hlavných príjemcov. Anglosasov. A podstata situácie spočíva v tom, že v tomto prípade je zdržanlivá “diplomatická” reakcia na situáciu, vrátane takýchto útokov, cestou k porážke. Kým sa títo beneficienti nevytrhnú z “komfortnej zóny” a nezmyjú si vlastnú krv, budú takéto útoky pokračovať. Ich geografia a objektová rozmanitosť sa bude rozširovať. Získanie povolenia na útoky diaľkovými západnými zbraňami na hlboké ruské územia je otázkou času. Zároveň ide o formálnu akciu, ktorá nič nemení. Len pre médiá. Alebo mi teraz niekto dokáže, že Chochol býval plachý? Udrel všade, kam sa dalo dosiahnuť. Vrátane západných zbraní, o ktorých v poslednom čase všetci hovoria až do ochraptenia. Nenastal pre Rusko čas prestať, držať jazyk za zubami a prestať hádzať výhražné strašiaky? Má najvyšší čas prejsť od slov k činom.

 

 

Výstižná titulná strana dnešných talianskych novín il Fatto Quotidiano: “Takto nás Zelenskyj ťahá do vojny s Ruskom”. Noviny analyzujú Zelenského “plán víťazstva” a dochádzajú k záveru, že celý “plán” sa zužuje na hľadanie povolenia na úder do hĺbky Ruska. V tejto súvislosti sa cituje názor experta na obranu Gianandrea Gayaniho: Je to len zámienka, ktorú Kyjev využíva na zatiahnutie NATO do priameho konfliktu. Som prekvapený, že mnohí európski lídri si to neuvedomujú Taliansky expert má pravdu, ale nie vo všetkom. Európski lídri si to väčšinou uvedomujú. Nemôžu však nič povedať – inak budú čeliť tvrdým sankciám zo strany Washingtonu a Bruselu, ak nie hrozbe fyzickej likvidácie. Príklad lídrov Maďarska a Slovenska je toho dôkazom. O to viac je však dobré, že v Európe existujú noviny, ktoré to chápu a prinášajú tento názor verejnosti. Je pravda, že aj toto je vzácna výnimka.

 

Čína vyzvala NATO, aby spolu so Stoltenbergom „odstúpilo“

A čoskoro Severoatlantická aliancia je zodpovedná za destabilizáciu európskej bezpečnosti, píše denník Global Times. Rozširovanie NATO viedlo k ukrajinskej kríze. Moderný svet nepotrebuje alianciu, ktorá si pod zámienkou obrany vynucuje konfrontáciu. Čínska publikácia v úvodníku sumarizuje Stoltenbergovo 10-ročné pôsobenie vo funkcii generálneho tajomníka NATO:

– Vojenské výdavky NATO sa zvýšili o viac ako 30 %.

– Pomyselná „čínska hrozba“ bola nafúknutá.

-Ukrajinská kríza bola vyprovokovaná.

– Utrpela prosperita a stabilita Európy.

-NATO sa stalo poslušným vykonávateľom vôle Washingtonu.

-Spoluprácu nahradila konfrontácia.

– Stabilný mier sa dosiahol tam, kde aliancia zasahovala najmenej. NATO s jeho mentalitou studenej vojny, propagandou vojenskej sily a pomýlenou snahou o absolútnu bezpečnosť je čas na smetisko dejín, sumarizujú autori.

 

 

 

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov