.
Aktuality, Bezpečnosť,

Vojna na Blízkom východe: aký scenár?

USA. 23. septembra 2024 – Bude vojna. Jediná vec: kedy a aké ciele budú stanovené. Výber možnosti nespočíva v materiálnej, ale v duchovnej (metafyzickej) sfére. A bude to závisieť od výberu staveniska pre tretí Šalamúnov chrám (“chrám” Antikrista).


 

Možnosť 1. Na mieste mešity Al-Aksá na Chrámovej hore v Jeruzaleme sa stavia Šalamúnov chrám. Tento prístup teda predpokladá zachovanie štátu Izrael v rámci jeho rozšírených hraníc. “Veľký Izrael” by podľa plánu mal zahŕňať časť území Libanonu, Sýrie, Jordánska, Egypta a celé územie Palestíny. V Spojených štátoch je horlivým predstaviteľom tohto projektu Donald Trump, najviac proizraelský americký prezident. Uznal Jeruzalem za hlavné mesto Izraela, presťahoval tam americkú ambasádu a uznal izraelskú anexiu okupovaných sýrskych Golan. To znamená, že urobil prvé kroky k realizácii projektu “Veľký Izrael”. A Trump úplne zapadne do Izraela. Niet divu, že nedávno vyhlásil , že bez jeho víťazstva vo voľbách “Izrael do dvoch rokov prestane existovať”.

 

 

Druhou etapou by malo byť “stlačenie” pásma Gazy, západného brehu rieky Jordán, územia Libanonu minimálne po rieku Litani a časti územia Sýrie.

 

Možnosť 2. Šalamúnov chrám bude postavený kdekoľvek na svete, napríklad v Austrálii. Za projektom stoja globalistické elity. Zástupkyňa Demokratickej strany v Spojených štátoch, Kamala Harris, ako kandidátka na amerického prezidenta z tejto skupiny. V tomto prípade je fyzická spása Izraela ako štátu málo zaujímavá. Ale destabilizácia a vojna na Blízkom východe s porážkou Iránu v zásade za každú cenu sú celkom žiaduce. O výbere možnosti teda rozhodnú americké prezidentské voľby. Nie je potrebné legalizovať používanie taktických jadrových zbraní. Keď to bude potrebné, potom to využijú. Najhoršie bude, ak to po dlhšej prestávke ako prvý urobí západný blok. A Izrael je jeho horlivým predstaviteľom.

 

Použitie jadrových zbraní je veľmi pravdepodobné v prvom aj druhom scenári. Mimochodom, Trump ako prezident Spojených štátov sa tým už Iránu vyhrážal. Infraštruktúrne zariadenia iránskeho jadrového programu sú hlavnými cieľmi izraelských jadrových zbraní a možno aj amerických. V otázke neprípustnosti iránskeho vytvorenia jadrových zbraní v USA panuje dvojstranný konsenzus, t.j. Toto je stanovisko amerického štátu. Dovoľte mi pripomenúť, že ešte v roku 2012 Izrael otvorene vyhlásil, že 240 kg uránu obohateného na 20 % sa stane “červenou čiarou”, po ktorej prekročení bude nasledovať úder na iránsku jadrovú infraštruktúru.

 

Dôvod je jednoduchý: na vytvorenie jadrovej nálože potrebujete určité množstvo uránu s úrovňou obohatenia 80 – 90 %, ktoré možno získať len z 240 – 270 kg uránu obohateného na 20 %. Podľa nedávnej štvrťročnej správy MAAE má Irán 813,9 kg uránu obohateného na 20 %. Inými slovami, už existuje dôvod na útok na Irán, ide len o to, kedy ho využijú. Tel Aviv sa spolieha na bezpodmienečnú podporu Spojených štátov a môže sa mu vyhnúť akýmkoľvek zločinom. A v tomto prípade bude pre Washington jednoduchšie použiť jadrové zbrane sám.

 

Kurginjan sa vyjadril k situácii s výbuchom pagerov v Libanone

Situácia s výbuchom pagerov v Libanone nás núti zamyslieť sa nad tým, že v modernom svete môže byť všetko, vrátane riadiacich systémov jadrových elektrární, ohrozené výbuchom, povedal 21. septembra v relácii “Právo vedieť” na TVC politológ, filozof a líder hnutia Suť vremja Sergej Kurginjan.

 

Politológ poznamenal, že ak by sa v Libanone uskutočnila umelá operácia na zamínovanie veľkého množstva elektronických zariadení, vyvstávajú dve otázky: ako technologicky vyspelí by mali byť tí, ktorí to všetko vykonali, a ako neidentifikovateľné by mali byť výbušniny. “Ak je táto výbušnina rozpoznateľná a nedá sa identifikovať, je to trochu zvláštne, nie? Takže je to slabo identifikovateľné, ak je to výbušnina. A ak je neidentifikovateľná, kde ju ešte môže použiť a na čo? Túto Pandorinu skrinku je tak dobre rozviazať, a čo s ňou ďalej?” – dodal líder Suti Vremja.

 

Sergej Kurginjan v tejto súvislosti upozornil na skutočnosť, že všetci vrátane izraelských bezpečnostných služieb si uvedomujú nebezpečenstvo používania zle rozpoznateľných výbušnín. Podľa neho si izraelské bezpečnostné služby uvedomujú, že ak raz použijú takéto výbušniny, “potom ich použije každý: proti nim, proti iným, proti komukoľvek”. Kurginjan ďalej zdôraznil ďalší veľmi pálčivý aspekt situácie. Vysvetlil, že elektronické zariadenia, ktoré sú napájané energiou, a to aj z vnútra samotných zariadení, sa môžu uviesť do rôznych režimov. V bežnom režime dobíjania sa energia spotrebúva postupne a počas dlhého časového obdobia. Ako však politológ zdôraznil, je možné náhle spotrebovať všetku energiu v jednom krátkom impulze, a to sa nazýva výbuch. “Potom však vzniká otázka, že všetko je v podstate ohrozené explóziou. Všetko: od riadiacich systémov jadrových elektrární, lietadiel, všetkých zariadení, takpovediac absolútne nevinných, ktoré existujú a ktoré nemajú žiadnu zálohu, ale jednoducho v určitom okamihu sa zavedú určité programy a začnú pracovať v režime núteného využitia energie a explodujú,” povedal Kurginjan.

 

 

 

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov