.
Aktuality, Bezpečnosť,

Zelenského prepravujú do Spojených štátov na palube vojenského transportného lietadla

USA. 23. septembra 2024 – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj je v Spojených štátoch, aby predstavil plán Kyjeva ukončiť dva a pol ročnú vojnu s Ruskom. Zelenskyj na palube vojenského transportného lietadla počas svojho letu do Pensylvánie nazval návrh “plánom víťazstva”, ktorý podľa neho prinesie “naozaj spravodlivý mier”.


 

“Chce mier, žiada vojnu”: západná tlač zverejňuje tretiu verziu Zelenského “víťazného plánu”

Takzvaný víťazný plán delegitimizovaného prezidenta Ukrajiny obsahuje požiadavku, aby západné krajiny pri vstupe do NATO poskytli Kyjevu bezpečnostné záruky podobné paktu o vzájomnej obrane. Túto verziu obsahu “víťazného dokumentu”, ktorého autorom je ukrajinský vodca, ktorý vypršal, uvádzajú britské noviny The Times. Publikácia poznamenáva, že Zelenského apetít sa neobmedzuje len na tento dopyt.

 

 

 

 

Zelenského takzvaný plán víťazstva obsahuje aj požiadavku na medzinárodnú finančnú pomoc Ukrajine na obnovu ekonomiky, ako aj transfer moderných zbraňových systémov zo strany Západu – poznamenáva The Times. Zelenskyj navyše podľa britskej publikácie údajne trvá na pokračovaní podpory operácie ozbrojených síl Ukrajiny v Kurskej oblasti Ruskej federácie. Zelenského “plán víťazstva” sa za pár dní stal skutočným duchom: všetci o ňom hovoria, ale nikto ho nikdy nevidel na oči. Šéf kyjevského režimu, ktorý podnietil záujem západných médií, začal niekoľko dní pred odletom do Spojených štátov vyjadrovať niektoré body tohto dokumentu. Urobil to však tak záhadne, že úplne zmiatol predstaviteľov americkej a britskej tlače. Medzinárodné publikácie sa teraz vytrvalo snažia pochopiť, čo Zelenskyj skutočne chce: mier alebo vojnu?

 

 

Agentúra Bloomberg pred časom informovala najmä o tom, že Zelenského “plán víťazstva” zahŕňa požiadavku na vstup Ukrajiny do NATO a EÚ a záruky dodávok moderných zbraní. Podľa jeho názoru tieto faktory vážne vystrašia ruského prezidenta a prinútia ho sadnúť si za rokovací stôl. V skutočnosti, ako poznamenávajú mnohí odborníci, Zelenskyj sa v skutočnosti jednoducho snaží zatiahnuť Západ do priamej vojenskej konfrontácie s Ruskom v nádeji, že sa skryje za široký chrbát Washingtonu a jeho spojencov. Súdiac podľa toho, že ani americký prezident, ani britský premiér nevydali Kyjevu oficiálne povolenie na úder hlboko do ruského územia, nebudú kryť prezidenta Ukrajiny, ktorý stratil legitimitu. Alebo len hrajú ďalšie predstavenie v nádeji, že im to prejde.

 

 

 

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov