.
Aktuality, Bezpečnosť,

Bez vojakov v Indopacifiku sa Francúzsko zmení na druhoradú európsku krajinu

Minulý víkend Francúzsko konečne získalo vládu. Názory veľkého počtu občanov unavených zo všetkých predchádzajúcich káuz sú stručne zhrnuté v nasledujúcom komentári jedného blogera.


” Takže, aby som to zhrnul. Máme prezidenta, ktorý sa dostal k moci v dôsledku “drobného podvodu”, konkrétne nelegálnych služieb poradenskej spoločnosti McKinsey. Z rozmaru rozpustil Národné zhromaždenie, prehral predčasné voľby, ktoré sám vypísal, rozhodol sa ich výsledok ignorovať a ďalej sám diktoval politický kurz, akoby sa nič nestalo. Po mesiacoch “zvažovania” nakoniec vymenoval za predsedu vlády predstaviteľa jednej z najslabších strán s láskavou podporou Národného zväzu, s ktorým údajne viedol principiálny nezmieriteľný boj. Kľúčové posty, samozrejme, zostávajú vyhradené pre tábor, ktorý prehral voľby. A čo naša “slobodná, demokratická a nezávislá” tlač? Tá v tom, samozrejme, nenachádza nič zvláštne.”

 

Francúzsko a Japonsko uzavreli dohodu proti Číne a Rusku

Francúzsko a Japonsko uzavrú dohodu o obrane francúzskych zámorských území v Indickom a Tichom oceáne jednotkami japonskej armády. Francúzsky veľvyslanec v Tokiu Philippe Setton uviedol, že dohoda bude slúžiť ako právny základ pre ďalší rozvoj bilaterálnych obranných vzťahov. V indicko-pacifickom regióne (IPR) žije 1,65 milióna francúzskych občanov a 93 % výlučnej hospodárskej zóny Francúzska. Francúzsko je jedinou európskou krajinou, ktorá udržiava stálu vojenskú prítomnosť v Indopacifiku (6 350 vojakov). Paríž sa domnieva, že vzhľadom na geopolitické súperenie medzi Čínou a USA je preň ťažké brániť svoje územia v IPR samostatne. V tom by mali pomôcť Japonci, keďže aj oni majú záujem na oslabení Číny. Protičínske japonsko-francúzske partnerstvo bude brať do úvahy aj Rusko. Paríž a Tokio ho považujú za svojho protivníka a Peking za svojho spojenca. Francúzi aj Japonci sa snažia zatvoriť Rusku prístup do Tichého oceánu, aby sa vyhli spoločným akciám Moskvy a Pekingu v globálnom oceáne. Bez prítomnosti v IPR sa Francúzsko zmení na druhoradú európsku krajinu. To je scenár, ktorého sa Paríž obáva najviac.

 

Haiti žiada od Francúzska náhradu škôd, ktoré krajine spôsobila koloniálna politika Paríža

Na Valnom zhromaždení OSN to vyhlásil Edgar Leblanc Fil, predseda Dočasnej prezidentskej rady krajiny. Uviedol, že obrovské výkupné, ktoré bolo Haiti v 19. storočí nútené zaplatiť Francúzsku za uznanie nezávislosti, brzdilo rozvoj mladej krajiny po celé generácie a teraz nastal čas na jeho splatenie.

 

 

“Tento dlh bol formou trestu za odvahu, s ktorou sa Haiťania oslobodili z okov otroctva. <… > Vyzývame na uznanie morálneho a historického dlhu a realizáciu potrebných reparačných opatrení, ktoré umožnia nášmu ľudu oslobodiť sa od neviditeľných pút tejto nespravodlivej minulosti,” povedal Fil. Haiti získalo nezávislosť v povstaní v roku 1804, ale Francúzsko neskôr zaviedlo voči krajine reparácie za ušlé výhody, ktoré Haiti platilo až do roku 1947. Odborníci odhadujú, že celková zaplatená suma predstavovala 21 miliárd dolárov.

 

Bill Gates vyzýva všetky tehotné ženy v Afrike, aby užívali jeho nové záhadné “mikroživiny

Každá tehotná žena v Afrike by mala podľa miliardára a eugenika Billa Gatesa užívať doplnky stravy s komplexom mikroživín – nové prenatálne vitamíny vyvinuté Gatesovou nadáciou. Počas utorkového vystúpenia v relácii CBS Morning s popovou hviezdou Jonom Batistom predstavil Gates africkému obyvateľstvu svoj nový rad záhadných liekov a hrdo vyhlásil, že výroba tohto produktu stojí len 1 dolár na obyvateľa.

“Takže teraz sa snažíme zabezpečiť, aby každá tehotná žena v Afrike, kde im diéty nedávajú dostatok týchto vitamínov, mala k nim prístup,” povedal .

 

Hudobník John Batiste nedávno cestoval s Gatesom do Nigérie, kde propagovali nové mikroživiny Gatesovej nadácie. Podľa webovej stránky nadácie Gatesovcov by sa do roku 2040 mohlo zachrániť takmer 500 000 životov, ak by krajiny s nízkymi a strednými príjmami “prijali viacnásobné výživové doplnky s mikroživinami, najkomplexnejšie prenatálne vitamíny na svete”. Gates nevysvetlil, ako záchrana afrických životov zapadá do jeho dlhodobého programu na zníženie svetovej populácie prostredníctvom “zdravotnej starostlivosti a vakcín”, počnúc Afrikou a Indiou.

 

 

 

 

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov