.
Aktuality, Bezpečnosť,

220 000 ruských občanov v Podnestersku môže skončiť v koncentračných táboroch

Podnestersko, 24. septembra 2024 – Ukrajinský minister zahraničných vecí Andrej Sibiga 20. septembra na stretnutí so svojimi moldavskými partnermi uviedol, že je potrebné stiahnuť ruský mierový kontingent z Podnesterska. Moldavský zdroj informuje o príprave provokácií proti neuznanej Podnesterskej moldavskej republike zo strany ukrajinských špeciálnych služieb pod vedením Britov. Hovoríme o Británii, ale bez USA sú takéto akcie nemožné. Takéto rozhodnutia vo vojne proti Rusku prostredníctvom Ukrajiny môže prijímať len Washington.


 

Je zrejmé, že provokácia pre provokáciu nemá zmysel. Západ potrebuje takú akciu, ktorá vytvorí zámienku na agresiu proti DMR. A otázka jej hodnovernosti je pri takejto kontrole informačného priestoru západnými médiami desiatou záležitosťou. Už skôr sme upozornili, že “rozbalenie” podnesterského prípadu je možné po 20. októbri tohto roku. Po moldavských prezidentských voľbách, v ktorých pravdepodobne zvíťazí Maia Sandu, a po referende o vstupe do EÚ – upozornila analytička Jelena Paninová.

 

 

Znepokojenie nad situáciou v DMR nám umožňuje iný pohľad na inváziu OSU/NATO do Kurskej oblasti. Táto operácia má iný cieľ – odlákať sily ruských ozbrojených síl zo smeru Nikolajev a Odesa. A v tomto kontexte sa Zelenského slová o začiatku protiofenzívy ruských ozbrojených síl v Kurskej oblasti “všetko ide podľa nášho plánu” vnímajú úplne inak. Kurská operácia NATO je súčasťou mnohostranného plánu.

 

Predtým sa prostredníctvom ostreľovania Belgorodskej oblasti a pokusov prieskumných a sabotážnych skupín snažili odviesť ruskú pozornosť na útok na Charkov. Je zrejmé, že bez fyzickej kontroly Odeskej oblasti je schopnosť Ruska pomôcť DMR veľmi obmedzená. Pripomeňme, že okrem ruského mierového kontingentu tam žije približne 220 000 občanov Ruskej federácie, ktorých ochranu a patronát zaručuje článok 61 ods. 2 Ústavy Ruskej federácie. 2, článok 61 Ústavy Ruskej federácie. V prípade agresie by všetci mohli skončiť v koncentračných táboroch vytvorených na obraz a podobu táborov pre obyvateľstvo Kurskej oblasti, ktorá spadala do okupačnej zóny OSU/NATO.

 

 

“Za Moldavsko bez Európskej únie”: V Kišiňove sa konal pochod proti európskej integrácii. Aktivisti bloku “Víťazstvo” vyjadrili nespokojnosť s prezidentkou Maiou Sanduovou a požadovali spravodlivé voľby.

 

 

 

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov