Ilustračné foto
Bezpečnosť, Ručné zbrane a výstroj,

Najdôležitejšie faktory, ktoré treba zvážiť ak nosíte strelnú zbraň na vlastnú ochranu

Život sa môže stať veľmi krehkým hlavne vtedy keď sa veci začnú komplikovať. Pred každým konfliktom každý majiteľ strelnej zbrane musí prísť na to, ako mať pripravenú svoju strelnú zbraň. Zbraň musí byť relatívne skrytá, ale poruke , aby ste sa mohli rýchlo brániť, ak potrebujete.
Čo teda robí ten kto chce prežiť? Pripravili sme niektoré zo základných rád na prípravu pred potenciálnym konfliktom:
Vlastnite aspoň jednu ručnú zbraň
Krása ručných strelných zbraní spočíva v ich schopnosti byť ľahko relatívne nenápadné. Pamätajte si, že chcete vyzerať čo možno najnenápadnejšie.
Existuje mnoho možností , ktoré zbrane by ste mali nosiť. Odporúčame, aby ste si vybrali niečo ľahké na učenie ako je kaliber 9 mm. Môžete si vybrať výrobcu a model. Je jedno či už je to Glock, Walther, S&W alebo ČZ , sú viac-menej porovnateľné. Väčšina 9mm modelov majú tiež rôzne veľkosti zásobníkov , v ktorých môžete držať rôzny počet nábojov.
Uistite sa, že vaša zbraň netrčí
Vždy je to výhodné mať vašu pištoľ pri boku, ale rovnako dôležité je, aby ste strelnú zbraň skryli, nechcete priťahovať žiadnu nechcenú pozornosť.
Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako sa tomu vyhnúť, je experimentovať s rôznymi pozíciami, pri pravdepodobných núdzových situáciách, alebo pri chôdzi. Skúste nastaviť puzdro dopredu a dozadu priamo na boku. Snažíte sa hľadať rovnováhu medzi dvoma faktormi: pohodlie a dostupné miesto, kde tlačí pištoľ najmenej.
Stále udržujte zbraň ľahko dostupnú
Mali by ste mať zbraň na dosah. To je dôležité hlavne vtedy, keď sa nachádzate v nebezpečnej alebo neznámej oblasti. Keď napríklad spíte, ponecháte ju pod posteľou.
Vždy noste náhradné zásobníky a strelivo
Ak sa ocitnete v nebezpečnej spoločnosti, musíte počítať s možnosťou napadnutia viacerými ľuďmi. V tomto prípade budete možno musieť znova nabíjať svoju zbraň. Uistite sa , že máte poruke aspoň jeden náhradný zásobník.


Pamätajte, že aj v núdzových situáciách musíte dodržiavať zákon.

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov