Dmitrij Rogačev
Aktuality, Námorníctvo, Vojenská technika,

Nová ruská hliadková loď Dmitrij Rogačev bola uvedená do čiernomorskej flotily

Hliadková loď projektu 22160 “Dmitrij Rogačev” sa stala súčasťou čiernomorskej flotily. Slávnostný ceremoniál vyvesenia vlajky svätého Ondreja sa konal 11. júna na Novorossijskej námornej základni.


Ceremoniál absolvoval veliteľ čiernomorskej flotily viceadmirál Igor Osipov, veliteľ Novorossijskej námornej základne – admirál Oleg Šastov, zástupcovia výrobcu lode, správa hrdinského mesta Novorossijsk, veteráni a zástupcovia cirkvi.

Hliadková loď “Dmitrij Rogačev” je druhá z radu lodí vo výstavbe a prvá sériová loď projektu 22160. Developerom projektu 22160 je JSC “Northern Design Bureau” (Petrohrad).

Výroba bola zahájená v Zelenodolsku 25. júla 2014, a v auguste 2018 bola odtiahnutá do Novorossijsku, kde v septembri 2018 začala továrenská prevádzka. Štátne skúšky lode sa začali v decembri 2018. Po slávnostnom vyvesení vlajky sv. Ondreja sa loď stala súčasťou 184. brigády lodí, ktoré strážili vodnú plochu Novorossijskej námornej základne, kde už slúži vedúca loď projektu Vasilij Bykov.

Hlavná hliadkovacia loď tohto projektu “Vasilij Bykov” bola zavedená do Čiernomorskej flotily 20. decembra 2018. Tretia loď série “Pavel Deržavin ” bol spustený 21. februára 2019 v Kerči, kde sa dokončuje na vode. Tretia sériová loď “Sergey Kotov” je vo výstavbe v Kerči, a štvrté a piate hliadkové lode “Viktor Veľký” a “Nikolaj Sipjagin” sú postavené v Zelenodolsku. Všetky lode sú určené pre čiernomorskú flotilu.

Všetky lode tejto série, s výnimkou hlavy “Vasilij Bykov”, na ktorej sú inštalované nemecké dieselové motory MAN, dostanú dieselové motory vyrobené závodom Kolomna.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov