.
Aktuality, Bezpečnosť,

Minister Gajdoš potvrdil pripravenosť Slovenska plniť si svoje záväzky v NATO a naďalej aktívne prispievať ku kolektívnej bezpečnosti Aliancie

Slovensko je pripravené plniť si aj naďalej svoje záväzky vyplývajúce z členstva v Severoatlantickej aliancii, a to nielen vo forme navyšovania obranného rozpočtu, ale aj účasťou na misiách a operáciách medzinárodného krízového manažmentu. Po dnešnom rokovaní ministrov obrany členských krajín NATO v Bruseli to potvrdil šéf slovenského rezortu obrany Peter Gajdoš.


„Slovenský obranný rozpočet by mal už tento rok dosiahnuť úroveň 1,74 % HDP, čo je až o 50 % viac v porovnaní s rokom 2018, pričom toto navýšenie súvisí predovšetkým s modernizáciou, po ktorej ozbrojené sily roky volali. A mňa samozrejme teší, že realizujeme historicky najväčšiu modernizáciu ozbrojených síl,“ uviedol minister obrany Peter Gajdoš.

Okrem zdieľania výdavkov na kolektívnu obranu dnes ministri hovorili aj o aktuálnej situácii a budúcnosti zostavy obrany a odstrašenia, ako aj o  pripravenosti našich ozbrojených síl. V tejto súvislosti zhodnotili tiež pokrok v rámci novej Politickej smernice a Vojenskej stratégie NATO. Podporu ministrov získala aj Politika NATO pre vesmír.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov