zdroj: newizv.ru
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Dobrovoľníci zachraňujú zvieratá počas povodní v regióne Irkutska

V regióne Irkutska v dôsledku katastrofických záplav zostali v zóne katastrofy stovky domácich zvierat. Dôsledky katastrofickej povodne v regióne Irkutska v tomto období boli nasledovné: v 5 oblastiach bolo zaplavených viac ako 4 tisíc domov , v ktorých žije približne 10 tisíc ľudí. Elektrinu stratilo 27 tisíc ľudí, 15 automobilových mostov bolo zničených, časť federálnej diaľnice „Sibír“ bola zaplavená, prevádzka medzi Irkutskom, Krasnojarskom a Bratskom bola prerušená.


Nielen ľudia, domy a mosty, ale aj zvieratá utrpeli: v dôsledku núdzovej evakuácie zostali stovky z nich na dvoroch a domoch. Dobrovoľníci jazdia do zaplavených oblastí tri dni a odväzujú psy, chytajú mačky, kravy a ošípané.

Niekto jednoducho nemal čas, aby ich odniesol, niekomu to zakázali záchranári, čím ich odsúdili na určitú smrť. Dobrovoľníci hovoria, že v niektorých obciach boli mačky doslova prevzaté z každého plota a psy z každého dvora.

.

Zvieratá sú tiež odchytávané zo striech, s rizikom pohryznutia vyťahujú z vody kaukazákov a aziatov. Na to, samozrejme, potrebujete osobitnú vyrovnanosť. V jednom zo zaplavených domov zachránili staršieho muža, ktorý tam uviazol s dvoma psami. Bol už v stave podchladenia.

Dobrovoľníci tiež uvádzajú, že väčšina zachránených zvierat bola spoznaná ich majiteľmi z fotografií a videí uverejnených na sociálnych sieťach. Avšak, štvrtinu domácich zvierat si neboli schopný vyzdvihnúť, pretože ľudia jednoducho nemajú miesto, aby si ich ponechali, lebo ostali bez domova. Každé zviera fotografujú a šíria na stránke “Kotospasa”.

!Mnohé vyžadujú liečbu a špeciálnu starostlivosť, ale vďaka darom majú možnosť im ju poskytnúť : peniaze sa posielajú z rôznych regiónov, sú tam transfery aj z Moskvy a Voroneža. Píšu zo zahraničia, žiadajú nás o Paypal na posielanie zahraničných prevodov.”

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov