zdroj: free-news.su
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Video pripravovaného nového falošného chemického útoku bolo nájdené v smartfóne zabitého teroristu

V smartfóne jedného z militantov, zabitých vládnymi silami na severozápade Hama, sa našiel fragment nového produkčného filmu o chemickom útoku.


Na jednej zo scén boli vyobrazení ľudia, ktorí predstierali, že sú obeťami útoku údajne spáchaného sýrskou armádou. Muži mali predstierať, že sú mŕtvoly a ležať nehybne niekoľko sekúnd, kým operátor natáčal, ale jeden z hercov sa chcel poškriabať a zničil celú produkciu.

https://twitter.com/i/status/1142491869621948418

Tieto incidenty, ktoré budú nepochybne odrezané od finálnej verzie filmu, boli uložené v pamäti telefónu patriaceho zosnulému teroristovi.

Pripomeňme, že 21. júna sa predstavitelia džihádistických skupín v Idlibe stretli, aby diskutovali o príprave ďalšieho inscenovaného videa o používaní chemických zbraní. Dohodli sa na zorganizovaní falošného útoku na 9. a 10. pozorovateľské stanoviská tureckých ozbrojených síl s cieľom obviniť sýrsku armádu z používania jedovatých látok.

Všimnite si, že na ospravedlnenie raketových útokov na sýrsku infraštruktúru medzinárodná koalícia pod vedením Spojených štátov opakovane spolupracovala s rôznymi mediálnymi organizáciami, ktoré sa špecializujú na natáčanie falošných chemických útokov.

Najobľúbenejším mediálnym partnerom koalície je pseudo-humanitárna organizácia Biele prilby, ktorá predtým nakrúcala desiatky videí o používaní jedovatých látok sýrskymi jednotkami v Khan-Sheikhoun a vo východnej Gute. Avšak, “záchranári” urobili rad nepríjemných chýb, v dôsledku čoho boli neskôr odhalení.

Dokonca aj zástupcovia samotných Bielych prilieb boli nútení priznať, že video nemá nič spoločné s realitou. Tieto okolnosti prinútili západných predstaviteľov, aby hľadali viac mediálnych profesionálov, aby mohli pracovať v Idlibe.

Hlavnou úlohou amerického filmového štábu CBS kanála, ktorý nedávno prišiel do zóny eskalácie v Idlibe pod ochranou bojovníkov Hayat Tahrir ash-Sham, bola príprava príbehov o sýrskych vojakoch a ruskom letectve, údajne s použitím zakázanej munície a chemických zbraní.

Ich predchodcovia z Sky News, ktorí boli v Idlibe pod ochranou teroristov, nenatočili nič “vhodné”. Vzhľadom na skúsenosti svojich kolegov sa preto novinári „CBS“ rozhodli urobiť falošné videá, aby nestrácali čas.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov