zdroj: Polícia SR
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Na východe nie je nuda: Policajti zadržali 27 nelegálnych migrantov v priebehu pár dní

Ešte minulý týždeň policajti hraničnej a cudzineckej polície zadržali v stredu večer v katastri obce Zboj 11 nelegálnych migrantov pochádzajúcich z Afganistanu a Vietnamu. Vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii UHCP už obvinil z prevádzačstva 23 ročného Ukrajinca, ktorý je stíhaný väzobne a po dokázaní viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až 10 rokov.


Vo štvrtok podvečer policajti mobilnej zásahovej jednotky RHCP zo Sobraniec zadržali v hustom lesnom poraste približne 12 kilometrov od ukrajinsko-slovenskej hranice v katastri Vyšnej Rybnice 14 nelegálnych migrantov aj spolu s prevádzačom. Cudzinci pochádzajú zo Somálska a Srí Lanky a nemali pri sebe žiadne doklady a samozrejme ani trvalý pobyt na našom území. Vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii UHCP obvinil 23 ročného Ukrajinca z prevádzačstva, po dokázaní viny mu hrozí trest odňatia slobody na osem až 10 rokov. Cudzinci budú z našej krajiny vyhostení.

V sobotu večer hliadka z OHK PZ Ulič zadržala dvoch mužov, jeden pochádza z Tadžikistanu a jeden zo Sudánu. Pokúsili sa nelegálne prekročiť štátnu hranicu, policajti im preto vydali rozhodnutie o administratívnom vyhostení a včera odišli na Ukrajinu

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov