zdroj: AM
Aktuality, Bezpečnosť, Ručné zbrane a výstroj, Šport,

Na Lešti súťažili v bojovej streľbe vojaci a jednotky Ministerstva vnútra

V dňoch 9-10. júl 2019 sa v CV Lešť uskutočnil už XV. ročník Súťaže v bojovej streľbe dvojčlenných družstiev a jednotlivcov, príslušníkov OS SR, MV SR a pozvaných hostí.


 

Preteku sa celkovo zúčastnilo 40 dvojíc zo Slovenska ako aj zo zahraničia. Na súťažiacich čakalo 11 streleckých situácii. Bojová streľba bola špecifická aj v tom, že niektoré situácie sa museli riešiť v balistických vestách, v ochranných prilbách, a na zvládnutie niektorých situácii strelci potrebovali použiť ako dlhú zbraň tak aj krátku. Hodnotila sa presnosť, rýchlosť, taktika, a tímová spolupráca.
Najviac dala zabrať účastníkom prekážková dráha nazývaná tiež “rambo dráha”. Tu museli účastníci prekonávať niekoľko prekážok ako : vysoká stena, nízka stena – podliezanie, 2x tlačenie vojenského terénneho auta, prevracanie 300.-kg pneumatiky, rúčkovanie na rebríku rebrík, prekonávanie lanovej siete a samozrejme popri tom plnenie streleckých úloh – zasahovať kovové terče z útočných pušiek, ktoré boli na vzdialenosť od 60m do 160m. Tú to náročnú dráhu najlepšie zvládli chlapi z elitného útvaru Prezídia PZ SR Lynx Comando 1.
    Veľké poďakovanie patrí organizátorom preteku a to vedeniu CV Lešť, inštruktorom špeciálného výcviku CV Lešť ako aj každému rozhodcovi a pomocníkovi ktorí sa na tak veľkom preteku spolu podieľal. Organizačne perfektne zvládnutý a náročný pretek preveril pripravenosť ozbrojených zložiek SR.
Celkové výsledky dvojíc:
1.miesto   Shooting Academya Alfa / Nagy st., Nagy ml. /
2. miesto  RDA Academy   /Šebík, Nemčok/
3. miesto  Útvar osobitného určenia – Lynx Comando 1
Výsledky dvojíc OS SR:
1.miesto   5.pluk Špecialného určenia Žilina
2. miesto  Vojenská polícia Prešov 1
3. miesto  Vojenská polícia Prešov 2
Výsledky dvojíc MV SR:
1. miesto  PPU Trnava
2. miesto GR ZVJS Bratislava
3. miesto  Útvar osobitného určenia – Lynx Comando 2
Celkové výsledky jednotlivcov:
1. miesto  Nagy Ernest st. – Shooting Academy Alfa
2. miesto  Šebík Ivan – RDA Academy
3. miesto člen Lynx Comanda 1

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov