zdroj: /topwar.ru
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Ukrajinská armáda ostreľovala obytné oblastí Pervomajska, jeden civilista zomrel, medzi zranenými je trojročné dieťa

Pripájame ďalšie video z ostreľovania obytných oblastí z pozície ukrajinských bezpečnostných síl.


Ide o delostrelecké a mínometné ostreľovanie mesta Pervomajsk. Streľba bola zachytená na kamere mobilného telefónu miestnymi obyvateľmi – z okna výškovej budovy. Video s dôkazom ďalšej agresie Kyjeva proti obyvateľstvu Donbasu bolo poskytnuté ľudovým milíciám Luhanskej republiky. Vo svojom blogu ho zverejnil zástupca milícií Andrej Maročko.

Administrácia Pervomajska potvrdila údaje, že jeden civilista zomrel v dôsledku ostreľovania, štyri osoby boli zranené. Medzi zranenými je trojročné dieťa. Jedna z ukrajinských munícií zasiahla budovu priemyselno-pedagogickej technickej školy (bývalá odborná škola №31).

Celkovo za posledný deň ukrajinskými bezpečnostnými silami bolo vykonaných 5 útokov na územie Luhanska. Použili mínomety rôznych kalibrov, zbrane SPG-9, AGS-17 a BMP-1. Útoky prebehli v blízkosti sídiel Logvinovo a Nižnoe Lozovoje.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov