zdroj: avia.pro
Aktuality, Bezpečnosť, Námorníctvo,

Základňu 5.flotily amerického námorníctva takmer zasiahla balistická strela jemenských povstalcov

Jemenskí povstalci dokázali, že môžu zničiť americkú 5. flotilu. Pred niekoľkými hodinami jemenskí povstalci vypustili balkánsku raketu Burkan-2H, ktorá po prelete viac ako 1200 kilometrov dokázala úspešne zaútočiť na mesto Dammam v Saudskej Arábii. Ako sa ukázalo, zasiahnutá bola takmer aj základňa 5. flotily amerického námorníctva, ktorá sa nachádza približne v rovnakej oblasti.


foto: avia.pro

Podľa poskytnutých informácií je základňa 5. flotily amerického námorníctva, ktorá sa nachádza v Bahrajne, vzdialená 75 km od Dammamu, čo vzhľadom na balistickú trajektóriu umožňuje jemenským povstalcom zaútočiť a mať ničivý účinok.

foto: avia.pro

„Balistická strela prekonala 10 obranných systémov protiraketovej obrany Patriot.  čo dokazuje bezbrannosť USA, “Je veľmi pochybné, že iba dve obranné línie, ktoré pokrývajú Bahrajn, umožnia USA zostreliť balistickú raketu jemenských povstalcov, ktorí, môžu vypustiť niekoľko striel naraz , “poznamenáva analytik.

Podľa niektorých správ saudské úrady zakázali spravodajstvo o udalostiach týkajúcich sa včerajšieho útoku na Dammam, ale s príchodom satelitných snímok je nepravdepodobné, že by to mohlo ochrániť systém protiraketovej obrany Patriot pred ostrou kritikou.

“Vzhľadom na presnosť úderu môže balistická strela Burkan-3 ľahko zničiť vojnové lode a americkú leteckú loď, ktorá sa momentálne nachádza pri pobreží Ománu.”  poznamenáva analytik.

,Úder balistických rakiet na Saudskú Arábiu zabil desiatky vojakov. Napriek tomu, že Saudská Arábia nepriniesla žiadne pripomienky k vyhláseniam jemenských povstalcov o útoku na mesto Dammam pomocou balistických rakiet, zistilo sa, že raketový útok spôsobil rozsiahle škody, ktoré sú znázornené na satelitných snímkach. Na predložených satelitných snímkach je však vidieť, že budovy a stany vojenského personálu boli doslova zmetené úderom balistických rakiet.

zdroj: avia.pro/news/opublikovany-razrushitelnye-posledstviya-udara-ballisticheskoy-raketoy-po-saudovskoy-aravii

https://twitter.com/Obs_IL/status/1157152623117529088

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov