Jadrová strela Burevestnik, zdroj: Pravda Report
Aktuality, Bezpečnosť, Letectvo,

Nová ruská jadrová strela Burevestnik bude súčasťou odvetného úderu v prípade jadrovej vojny

Vojenský expert Dmitrij Konev tvrdí, že jadrová strela Burevestnik sa stane ideálnou zbraňou odvetných opatrení, ak sa pripojí k komplexu Perimeter. Konev sa odvoláva na skutočnosť, že Burevestnik môže spôsobiť vážne škody nepriateľovi, aj keď ho zostrelí protivník. Energetické jednotky rakety môžu kontaminovať územie nepriateľa rádioaktívnymi izotopmi. Raketa sa okrem toho môže pochváliť neobmedzeným doletom a dlhou pohotovostnou dobou.


Vojenský expert naznačuje, že Burevestnik je vybavený raketovými motormi na tuhé palivo. Základná pohonná jednotka sa nahrádza prúdovým motorom kombinovaným s jadrovým reaktorom.

Odvetný systém, známy ako „Dead Hand“, bol uvedený do prevádzky v ZSSR v roku 1985. Stručne povedané, systém zabezpečuje automatické spustenie jadrových rakiet v prípade jadrového útoku na krajinu, aj keď už neexistuje nikto kto aby mohol takýto príkaz vydať. Systém obrany PERIMETER je plne automatický systém. Nemôže byť zrušený alebo vypnutý. Spustí sa jedine vtedy, ak celé velenie bude už zničené. Celý zmysel tohto systému je urobiť jadrovú vojnu nezmyselnou.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov