Yeager, pes na detekciu výbušných zariadení, leží pred vojnovým krížom na počesť svojho psovoda Cpl. Abrahama Tarwoea počas pamätnej bohoslužby.   / zdroj: Alfred V. Lopez/ Marine Corps
Aktuality, Bezpečnosť,

Tento vojenský pracovný pes je držiťeľom Purpurového srdca a má na konte takmer 100 bojových výjazdov

Tohtoročný držiteľ ocenenia American Humana, vyhľadával bomby a výbušniny počas troch bojových misií s námorným zborom v Iraku a Afganistane a teraz súťaží o titul hlavnej ceny American Hero Dog.


Seržant Derick Clark, vedúci chovateľskej stanice, 2. prápor, 9. námorný pluk a 26-ročný rodák z Hillsdale, Michigan spolu s Yeagerom čakájú na začiatok pamätnej Bohoslužby na počesť Cpl. Abraham Tarwoea

Seržant Yeager, detekčný výbušninový pes námorného zboru, absolvoval takmer 100 bojových hliadok a získal Purpurové srdce po výbuchu nástražného zariadenia v provincii Helmand v Afganistane v apríli 2012, podľa tlačovej správy, mu odtrhlo časť ucha. Jeho psovod, Cpl. Abraham Tarwoe bol pri tejto explózii zabitý. Dvojica, ktorej puto bolo označené ako „nerozbitné“, bola priradená k 2. práporu, 9. námornému pluku.

.

Yeager bol prepravený späť do USA a liečený pre svoje zranenia a nakoniec odišiel z námorného zboru. V tlačovej správe sa uvádza, že zatiaľ čo 12-ročný Yeager vykazuje známky starnutia, jeho duch je „nezmenený“. Yeager bol podľa správy adoptovaný rodinou v Severnej Karolíne.

Yeager teraz smeruje do Hollywoodu v Kalifornii, kde 5. októbra, bude jedným zo siedmich psov, ktorý získa cenu Američan Humane Hero Dog za rok 2019. American Humane Hero Dog je celoštátnou súťažou, ktorá sa koná každý rok s cieľom rozpoznať psy, ktoré robia úžasné veci.

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov