Izraelskí vojaci vysielajú psa vybaveného bezpečnostnými kamerami medzi betónovou stenou a technickým plotom hranice s Libanonom
Aktuality, Bezpečnosť, Pozemná technika,

Psí prieskumníci začali pôsobiť na Izraelsko-Libanonskej hranici

Zhoršenie situácie na hranici medzi Izraelom a Libanonom viedlo k tomu, že izraelská armáda utrpela značné straty. V snahe ušetriť personál Izrael presunul pozorovaciu službu štvornohým asistentom.


Psí prieskumníci sa v súčasnosti používajú v južnom Libanone, hlavne ako pozorovatelia. Na tento účel majú nasadený špeciálny postroj, s namontovanou videokamera, ktorá prenáša záznam v reálnom čase. Vo výsledku psy nahrádzajú pohraničnú stráž v kontrolnom pásme.

Toto však nie je jediné nasadenie  štvornohých pomocníkov. V utorok Libanonská národná spravodajská agentúra informovala, že izraelská armáda vyslala na juh Libanonu nemeckého ovčiaka, ktorý bol takisto vybavený  video zariadením, ktoré zaznamenávalo situáciu v blízkosti základní Hizballáhu . Pes patroloval v spojení s dvoma prieskumnými robotmi.

Video: Hizballáh zostrelil izraelský dron nad Libanonom
Je pozoruhodné, že včera izraelské letectvo uskutočnilo okolo 15 útokov na ciele v pásme Gazy. Bombardovanie bolo veľmi presné, v dôsledku čoho boli zničené všetky plánované libanonské ciele, čo môže potvrdzovať nové prieskumné opatrenia.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov