foto: topwar.ru
Aktuality, Pozemná technika,

Video: Jemenskí Húsiovia majstrovsky ovládajú protitankové zbrane

Na internete sa objavili ďalšie úspešné akcie jemenských ozbrojených jednotiek. Húsiovia nazývajú svoju ozbrojenú skupinu Ansar Allah, ktorá bojuje proti saudskej koalícii v Jemene. Zároveň Húsiovia čoraz viac útočia na saudské sily aj na samotnom území Saudskej Arábie.


Zábery uverejnené na sieti ukazujú, že Húsiovia sa snažia dostať z arzenálu svojich zbraní všetko, čo sa dá použiť na uskutočnenie účinnej bitky. Osoba sa pripravuje na zasiahnutie cieľa, ktorý sa od nej nachádza vo vzdialenosti asi 800 m. Dosah mierenia granátometu RPG-7 je však iba 700 m.

V takej ťažkej situácii sa zástupca jednej z húsijských jednotiek rozhodne vystreliť a s presnosťou na centimetre,  s impozantnej vzdialenosti, a z dominantnej výšky zasahuje nepriateľskú jednotku.

Niektorí komentátori spochybňujú, že k cieľu bolo okolo 800 m. Niektorí komentátori sa snažia povedať, že ide o upravené video, a že cieľ zasiahla protitanková riadená strela. Väčšina komentátorov však súhlasí s tým, že na videu nie je žiadna úprava, a že zasiahnutie cieľa je potvrdením profesionality odpaľovača granátov.

Pripomeňme, že prednedávnom húsiovia v Saudskej Arábii porazili brigádu, ktorá zahŕňala aj najatých žoldnierov. Zároveň sa skupine Ansar Allah podarilo získať veľké množstvo trofejí vrátane stoviek ručných zbraní.

Húsiovia získali trofeje vo forme belgických samopalov FN F2000 Saudských špeciálnych síl národnej gardy.  Na snímke je predstaviteľ húsijskej jednotky, v ktorého rukách je útočná puška FN F2000 vyrobená v Belgicku, vybavená modulárnou optikou a granátometom.

Saudská Arábia je krajina, ktorej belgickí výrobcovia dodali od roku 2005 viac ako 50 000 takýchto útočných pušiek. V tomto prípade hovoríme o bežných verziách pušky. Vo verziách s rovnakou modulárnou optikou a ďalšími prostriedkami sa FN F2000 podľa oficiálnych štatistík dodalo vo veľmi obmedzenej verzii – nie viac ako 2200 kusov. „Operátormi“ práve takejto verzie sú jednotky špeciálnych síl národnej gardy Saudskej Arábie. Hromadné dodávky bežných FN F2000 sa uskutočňovali v obvyklých jednotkách takisto do saudskej národnej gardy.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov