Turecká ofenzíva v Sýrii – ťažké boje v druhý deň útoku
Aktuality, Bezpečnosť,

Český exposlanec Merkelovej: A teraz bábo raď !

Vyhrážky tureckého prezidenta Erdogana európskym lídrom, že ak “nebudú schvaľovať zásah v Sýrii, že pustí utečencov do Európy” – rozprúdili medzi pragmatickými politikmi živú diskusiu. Expert pre obranu a bezpečnosť a bývalý český poslanec Bohuslav Chalupa má odkaz pre viacerých nezodpovedných zástupcov štátov a ich podporovateľov:


“Pre madam Merkelovú – A TERAZ BABO RAĎ !

Zložito hľadám spôsob ako madam Merkelovej a Mogheriniovej, pánovi Macronovi , pánovi Junckerovi a ďalším géniom výstižne “poďakovať” za to, že svojou neschopnosťou postaviť sa čelom a kompetentne k zásadnému spôsobu riešiť a vyriešiť nelegálnu migráciu, urobili z Európy ľahko vydierateľný objekt zo strany Turecka … super” uvádza Bohuslav Chalupa na svojom profile.

 

.

Turecké sily zintenzívňujú letecké útoky a pozemnú ofenzívu, ich vtrhnutie do kurdských oblastí severnej Sýrie vstúpilo do druhého dňa. Turecká armáda uviedla, že sa zmocnila určených cieľov. Existujú správy o ťažkých bojoch v strednom pohraničnom regióne a siedmich civilných úmrtiach. Desiatky tisíc ľudí opúšťajú svoje domovy. Útok na kurdské sily, ktoré sú kľúčovými spojencami USA, vyplýva z rozhodnutia amerického prezidenta Donalda Trumpa stiahnuť americké jednotky. Turecko tvrdí, že chce na hranici pre mnoho sýrskych utečencov na svojom území vytvoriť „bezpečnú zónu“. Vo štvrtok prezident Recep Tayyip Erdogan pohrozil vyslaním utečencov do Európy, ak sa bude turecká ofenzíva charakterizovať  ako okupácia. Mnohí v USA, vrátane niektorých z republikánskych spojencov  Trumpa, videli stiahnutie jednotiek ako účinnú zelenú pre tureckú ofenzívu, hoci minister zahraničných vecí Mike Pompeo v stredu popieral, že tomu tak bolo.

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov