foto: topwar.ru
Aktuality, Námorníctvo,

Bojoví potápači kaspickej flotily dostali nové výcvikové stredisko

Najnovší multifunkčný komplex pre výcvik bojových plavcov bol otvorený na základni kaspickej flotily. Námorné komandá už uskutočnili svoje prvé podvodné streľby v bazéne komplexu. Informovala o tom tlačová služba južného vojenského obvodu.


Kaspická flotila má svoje nové multifunkčné školiace stredisko pre výcvik bojových plavcov. Stredisko je určené na simultánne školenie 90 osôb, jeho plocha je 2200 metrov štvorcových. Hlavným prvkom centra je špeciálny bazén s obrazovkou pre podvodné fotografovanie, ktorý je celokovový s hĺbkou 10 metrov. V bazéne je možné simulovať rôzne poveternostné podmienky na mori a pod vodou.

Centrum je navyše vybavené vojenskými, lekárskymi a špeciálnymi výcvikovými sekciami, pre výcvik potápačov je nainštalovaný barokomplex RBC-1600 pre šesť osôb. Nahradil mobilné pretlakové jednomiestne komory, ktoré boli používané doteraz.

Podľa tlačovej služby bojoví plavci kaspickej flotily už v centre absolvovali prvý výcvik s bojovou streľbou pod vodou. Plavci jednotlivo a aj ako súčasť skupín precvičovali prípravu zničenia sabotážnych a prieskumných skupín nepriateľa, a tiež streľbu na pevné a pohyblivé ciele, simulujúce nepriateľov. V jednom čase dokázalo v bazéne pracovať 18 bojovníkov.

Bojoví plavci po celý rok zabezpečujú bezpečnosť lodí kaspickej flotily v kotviskách a počas parkovania na nechránených prístavoch.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov