.
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Štvornohí záchranári získali ocenenie Dobrovoľník roka 2018 – 2019

Košice, Kuntshalle, 9. decembra 2019 – Podujatie Dobrovoľník roka sa už tradične uskutočňuje pod záštitou ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslava Lajčáka, tento rok bolo súčasťou záverečného ceremoniálu Európske hlavné mesto dobrovoľníctva. Vyhlasovateľom a organizátorom je o.z. CARDO -Národné dobrovoľnícke centrum.


Udelenie ocenenia sa osvedčuje symbolickou cenou „Srdce na dlani“ a certifikátom. Cena má umeleckú hodnotu, je zhotovená zo skla a keramiky

 

Tento rok netradične v kategórii “Dlhodobá dobrovoľnícka pomoc” sa stali laureátmi aj záchranárske psy a záchranári Kynologického záchranného zboru Slovenskej republiky. Kynologický záchranný zbor Slovenskej republiky zabezpečuje efektívnu  pomoc pri pátraní po stratených a nezvestných osobách na celom území Slovenska. Záchranárske tímy psovodov  pripravuje pre vyhľadávanie nezvestných osôb v teréne a zasypaných osôb v ruinách.

 

„Dobrovoľník roka 2018 a 2019“ je ocenenie na celoslovenskej úrovni, ktoré smeruje k zvýšeniu statusu dobrovoľníctva a k rozvoju dobrovoľníctva na Slovensku. Ide o ocenenie dobrovoľníkov a dobrovoľníčok (jednotlivcov i kolektívov) za dobrovoľnícku činnosť, a teda činnosť vykonávanú bez nároku na finančnú odmenu a v prospech iných, v rôznych oblastiach spoločenského života, rozvoja komunity, ochrany životného prostredia, kultúry, výchovy a vzdelávania a pod.

Záchranári Kynologického záchranného zboru Slovenskej republiky naposledy zasahovali pri prehľadávaní bytov a priestorov, ktoré ostali zničené po výbuchu plynu v Prešove.

 

V byte na prvom poschodí záchranári Kynologického záchranného zboru Slovenskej republiky našli malého psíka – čivavu, ktorý schovaný pod posteľou začal štekať na jedného zo zasahujúcich psov,  následne bol hasičskou plošinou transportovaný do bezpečia.

 

Zásahu v Prešove sa zúčastnili piati členovia KZZSR s certifikovanými psami – špecialistami na sutinové prehľadávanie

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov