.
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Rómske etnikum vs. Slovensko

Na úvod by som chcel hneď zdôrazniť, že tieto vety nepíšem pre vytĺkanie politických bodov (aj keď to všetci falošní ľudsko -rómsko právni aktivisti tvrdiť budú), ale preto, aby som vyjadril svoj názor, a som si istý že aj názor väčšiny obyvateľstva.


Brutálny útok na hasiča početnou rómskou skupinou len preto, že bránil svoju dcéru vzbudzuje veľké pohoršenie verejnosti. Treba ale otvorene priznať, že toto je len vrchol ľadovca. Podobné prípady aj keď nie v takomto veľkom rozsahu sú na denno dennom poriadku v tých častiach Slovenska kde žije početná komunita rómov. Ja sa pýtam kde je splnomocnenec pre rómske otázky p. Ravasz? Prečo ešte doteraz sa nepostavil pred médiá a neodsúdil útok? Chcem podotknúť, že to by mala byť jeho morálna povinnosť, ale potom je tu aj jeho profesná povinnosť vyplývajúca z jeho funkcie, kde prioritne nemá odsudzovať, ale ponúkať riešenia. Tak že p. Ravasz pýtam sa Vás čo ste urobili ako splnomocnenec pre rómske otázky, aby sa takéto veci nestávali? Ako ste naložili s tými obrovskými peniazmi, ktoré sa každý rok vynakladajú na “riešenie” rómskej problematiky?

Odpoveď je nič, alebo takmer nič. Za to si Vás pamätám, ako ste nie tak dávno v médiach kritizovali súd, že oslobodil policajtov zhodou okolností tiež z východného Slovenska, pre šikanu maloletých rómov. Ten prípad sa vliekol dlhé roky a policajti boli po celú dobu vystavený obrovskému mediálnemu lynču od takých pseudohumanistov ako ste Vy. A keď ich súd zbavil viny, tak splnomocnenec pre rómske otázky kritizuje súd a vstupuje do nezávislosti súdov. Pri útoku vo Važci mlčí…

Ak nemôžete otvorene kritizovať rómov p. Ravasz, tak by som Vás chcel poprosiť aby ste prišli do Važca a nerómskej časti vysvetlili, že sa na veci dívajú “zlým” uhlom pohľadu. Poďte im vysvetliť, ako ťažko pracujete, ale že už čo chvíľa sa dostavia výsledky Vašej práce a obyvateľov Važca ale aj všetkých regiónov s rómskym etnikom čakajú svetlejšie zajtrajšky.

Ľudia sa kriticky vyjadrujú aj na prácu policajtov. Ale skúste si predstaviť, že ako dvojčlenná hliadka prídete na miesto, kde početná rómska skupina v tranze bije pár nešťastníkov. Nereagujú na výzvy aby upustili od svojho konania, ale naopak podgurážení skupinovou agresivitou sa púšťajú veľa krát aj do policajtov. Poviete si, ale veď to je práca policajta. Áno súhlasím, len treba otvorene povedať, že policajti sa pri vykonávaní služobného zákroku neobávajú rizika pri samotnom zákroku. Obavy majú až z toho čo bude nasledovať potom. Koľko “odborníkov” na ľudské práva zo svojich teplých kancelárii prevážne v Bratislave bude riešiť paradoxne nie rómov ale činnosť polície.

V dobe keď som slúžil ešte ja, by potom čo sa stalo vo Važci nasledovala obrovská preventívno-bezpečnostná akcia s nasadením pohotovostných jednotiek. Nie preto aby štát prezentoval svoju silu, a nie preto aby šikanoval nejaké etnikum. Ale preto aby bolo jasné, že zákony platia pre každého rovnako! Preto aby bolo jasné každému, že problémy a medziľudské vzťahy sa neriešia “férovkou” dvadsiati na dvoch…

Ak budeme zatvárať oči pred už existujúcim problémom, ak tieto problémy budú riešiť totálne neschopní ľudia, mám veľké obavy, že udalosti z Važca sa budú opakovať.

Mgr. Nagy Ernest, strana Vlasť

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov