.
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Legis Telum reaguje na vyjadrenia generála Macka

Slovensko, 04.01.2020 – Dostávame často otázku “koho voliť?” a po argumentačnej smršti pána exgen. Macka mi ich prišlo zasa pár.


 

Voľby v našej Krajine posledné roky pripomínajú zábavku pre masochistov. Buď je výber bolestivý alebo viac bolestivý. Ale aj to patrí k životu, prebrali sme zodpovednosť za svoj národ a vlastný štát a povinnosti nie sú vždy príjemná vec.

Vlastník zbrane má byť dospelý človek. Ak potrebujete aby vám niekto povedal koho voliť, bežte vrátiť ZP. Každý máme iné priority, nikto nemá v živote len zbrane. Je tu hospodárstvo, zdravotníctvo, kultúra a x vecí z ktorých má každý priority inde. A tak to má byť. Rôznorodosť je základ objektívneho rozvoja. Uniformita vedie k totalite.

Posledné dni som počúval rôzne debaty ktoré sa v rámci predvolebnej kampane objavujú. Počnúc debatami o Slovenských brancoch, podporou umenia končiac. A zložil som si nasledujúci rámec posudzovania OSOB ktoré som ochotný voliť:

 

1. VIE DEFINOVAŤ PROBLÉM? – zisťujem že väčšina politikov nevie rozoznať reťazec príčina-prostriedok-následok. poukazujú na následky a navrhujú riešiť prostriedky s tým, že po príčinu ani nedovidia. Títo politici ťažko nejaký problém vyriešia. Skôr narobia nové. Potom je tu ešte vyšší level populistov, ktorí si dokážu domnelé následky generovať pre vyvolanie strachu aby mohli hľadaním ich riešenia predstierať prácu. Úplne najvyšší level je hľadanie “triedneho nepriateľa” – skupiny ľudí alebo etnikum, ktoré môžu za všetko zlé vrátane západu slnka, osobne to nazývam typ “exmanželský politik”.

2. NAVRHUJE RIEŠENIE? – čisto negatívnymi riešeniami pozitívny výsledok nedosiahneme. Ak počujete zakázať, zabrániť, nepustiť, obmedziť, zobrať a prerozdeľovať podľa svojho kľúča viete že tadiaľ cesta nevedie. Zmenšovaním výbehu ešte nikto psovi život nezlepšil. Od väčšiny politikov vlastne žiadne návrhy riešení ani nepočujete skôr len také “treba niečo robiť, neviem čo, ale niečo určite” a od iných poučujete také návrhy že aj luterán sa pri nich prežehná. Účel nesvätí prostriedky. Zlé prostriedky prinesú len zlú budúcnosť. Ak niekto nevie navrhnúť pozitívne riešenia pre rozvoj nepatrí do parlamentu. Je zvláštne, že ak vám lekár navrhne pre prasknutý križny väz amputáciu nohy od stehna väčšina ľudí ho pošle do… Keď to isté prenesene navrhne politik, ešte mu aj zatlieskajú

3. ZDIEĽATE ROVNAKÉ HODNOTY pohľadu na svet. Či už konzervatívne alebo liberálne (pozor, progresívny marxizmus nie je liberalizmus ako sme aj včera videli). Je to prirodzené že máme rôzne pohľady na to ako chceme aby fungovala naša spoločnosť a väčšina by si mala vybrať. To je princíp demokracie. Ak je ale väčšina pasívna a rozhodne za ňu menšina ktorá príde k voľbám, nemôže sa potom sťažovať. Preto je dôležité ísť k voľbám, aby za vás nerozhodli iní.

Videli ste politika ktorý vie ukázať na objektívny problém, navrhnúť efektívne riešenie a zdieľa vaše hodnoty? Tak viete koho voliť. Bez ohľadu na to v ktorej strane je. Pretože rovný postoj je o jedincovi. A v každej strane sú takí aj onakí. Ja som toho svojho už našiel. Ešte nevymreli.

Počúvajte čo hovoria, rozmýšľajte nad tým a voľte po zrelej úvahe. Pocitom to nerobte. Väčšina hrá práve na city. NR SR nie je ezoterický ale legislatívny orgán.

Legis Telum, Združenie vlastníkov strelných zbraní

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov