.
Aktuality, Letectvo,

Teroristi ISIS zostrelili egyptskú stíhačku F-16 na Sinaji


Egypt, Sinajský poloostrov, 15.1.2020 – Teroristi Islamského štátu vyhlásili, že včera večer zostrelili stíhačku F-16 patriaci egyptskému letectvu nad Sinajským polostrovom. Bojové lietadlo bolo údajne zostrelené prenosným raketovým systémom počas špeciálnej protiteroristickej misie egyptského letectva.

V súčasnosti neexistujú oficiálne vyhlásenia zástupcov egyptského ministerstva obrany k tejto téme, informácie o zničení bojového lietadla sa však potvrdili, avšak s výhradou, že bojovník havaroval v dôsledku technickej poruchy počas výcvikového letu nad severnými územiami Sinajského polostrova. Príčina nehody nie je viac špecifikovaná, stíhací pilot zomrel.

Výhlásenie ISIS o incidente

Podľa vyhlásenia teroristov z ISIS , keď raketa zasiahla stíhačku, sa pilot katapultoval a následne bol zajatý. Tieto informácie z iných zdrojov neboli zatiaľ potvrdené, predpokladá sa, že pilot zahynul pri páde lietadla, pretože teroristi by okamžite zverejnili aj fotografie zajatého pilota. Pravdepodobnosť, že bojovníci zostrelili lietadlo, však nie je vysoká, pretože podľa tradičných pravidiel preberajú zodpovednosť za všetky incidenty s vojenským vybavením.

V poslednom čase sa činnosť teroristov ISIS na Sinajskom polostrove rozrástla, pričom do útokov na militantov sa zapájajú nielen egyptskí bojovníci, ale aj izraelské bojové lietadlá. Nie je známe, ako bezpečné sú momentálne lety cez Sinaj v súčasnosti.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov