.
Aktuality, Civilná ochrana,

Donbas sa lúčil so svojimi hrdinami, ktorí padli v dôsledku ostreľovania ukrajinskou armádou

Luhansk, 12. februára 2020 (AM) – 10. februára sa obyvatelia Stachanova a Luhanská ľudová republika LNR rozlúčili s padnutými obrancami vlasti, ktorí padli na bojisku v dôsledku ostreľovania ukrajinskými vojakmi.


 

7. februára vojaci ukrajinských ozbrojených skupín strieľali zo 120 mm mínometmi z hranice dediny Zolotnoe na pozície ľudovej milície LPR. V dôsledku ostreľovania boli štyria obrancovia republiky zabití a štyria boli zranení. Usmrtení boli Alexej Lyutikov, Nikita Burygin, Alexander Galecha a Alexander Fedoryčev.

 

.

 

Slávnostný obrad sa uskutočnil v Mestskom paláci kultúry pomenovanom po Gorkom. Zúčastnilo sa ho viac ako jeden a pol tisíc ľudí. Okrem obyvateľov Stachanova a najbližších miest prišli na poslednú cestu bojovníkov, zástupcovia štátnej rady, zástupcovia správy vedúceho LNR a administratíva Stachanova.

 

.

 

V roku 2019 boli zaznamenaných 1100 porušení prímeria ozbrojenými silami Ukrajiny na hranici s Luhanskou republikou. Bolo zaznamenaných viac ako 17000 streleckých útokov, písali sme o tom tu .

Konflikt na východe Ukrajiny si od roku 2014 vyžiadal už viac ako 13.000 životov. Celý Donbas smúti za nenapraviteľnou stratou, ale s každou stratou Donbas prejavuje svoju vôľu a charakter a jasne ukazuje, že Donbas nemôže byť zlomený.

 

.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov