Streľba z guľometu Pečeneg
Aktuality, Letectvo,

Video z taktických cvičení Specnaz v ruskom Tambove

Rusko, Tambov, 12. februára 2020 (AM/Zvezda) – V regióne Tambov sa uskutočnili špeciálne taktické cvičenia vojenského personálu špeciálnych síl západného vojenského obvodu. Špeciálne prieskumné sily vykonali výsadok v tyle nepriateľa a strelecký útok. Podľa scenára manévrov mali prieskumné skupiny poskytnúť palebnú podporu a kryt spojeneckým silám pomocou guľometov Pečeneg namontovaných na obrnených vozidlách Tiger.


 

 

Úloha špeciálnych síl, bola komplikovaná skutočnosťou, že im nemohla byť poskytnutá celodenná vzdušná podpora z dôvodu úzkeho kontaktu ostatných bojových skupín. Prieskumné skupiny boli vysadené z helikoptér Mi-8AMTŠ  “Terminator” na padákových systémoch D-10. Celkovo sa zúčastnilo na cvičení 500 príslušníkov špeciálnych síl a viac ako 30 kusov vojenskej a leteckej techniky.

 

Západný vojenský okruh je jeden zo štyroch vojenských okruhov, na ktoré sú územne rozdelené Ozbrojené sily Ruskej federácie. Okruh bol sformovaný na základe prezidentského dekrétu č. 1144 podpísaného dňa 20, septembra 2010. Súčasťou okruhu sú Baltské a Severné loďstvo Ruského námorníctva. V súčasnej dobe sú sily a prostriedky Západného vojenského okruhu dislokované na území troch federálnych okruhov Ruskej federácie (Severozápadného, Centrálneho a časti Povolžského).

 

V Tambove sídli okrem 16. samostatnej brigády Specnaz, tiež 1084. centrum prípravy a bojového použitia vojsk radioeletronického boja, 18. samostatný samohybný mínometný oddiel, 19. samostatný samohybný delostrelecký pluk a 7043. základňa opráv a údržby výzbroje a techniky.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov