Turecký konvoj neďaleko Idlibu, Syria, foto: REUTERS/Khalil Ashawi
Aktuality, Bezpečnosť,

Turecko mohutne posilňuje svoje jednotky v Sýrii – civilné dediny používa ako ľudské štíty

Sýria 13. februára 2020 (AM) – Na žiadosť Ruska Turecko prijalo dočasné prímerie v Idlibe. Zdá sa, že turkami podporované teroristické skupiny Hay’at Tahrir al-Sham a SNA (“Sýrska národná armáda”) nemôžu dohodu prijať. Ich účty v sociálnych médiách hovoria o príprave na útoky na pozície Sýrskej armády.


 

Turecká armáda pokračuje v hromadení vojsk v Idlibe, vyzerá že sa pripravuje na rozsiahlu vojnu so Sýrskou armádou. Dnes boli do Idlibu nasadené aj obrnené vozidlá a hlavné bojové tanky pochádzajúce z jednotiek umiestnených na západ od Turecka, ich presun môžte vidieť na videu:

https://twitter.com/i/status/1227895923226955780

 

Ďalšie video ukazuje novú dodávku vybavenia tureckej armády, ktorá je vzdialená iba pár hodín od Idlibu, na videu je tiež vidieť približne 10 hlavných bojových tankov M60T Sabra:

https://twitter.com/i/status/1227908498635345922

 

Ďalšie video ukazuje novú dodávku vybavenia tureckej armády, na hraniciach so Sýriou, na videu je vidieť obrnené vozidlá Kirpi, MRAP a ACV-15:

https://twitter.com/i/status/1227909906331787264

 

Video zaznamenané pred 2 hodinami ukazuje tureckú armádu v dedine al-Jeneh západne od mesta Aleppo. Ako vidno, hlavné bojové tanky a ACV-15 tureckej armády sa skrývajú za domami civilistov a používajú ich ako ľudské štíty v prípade konfliktu so Sýrskou armádou!

https://twitter.com/i/status/1227898001789767682

 

Dnes popoludní turecká armáda vypustila 122 mm neriadené rakety na pozície Sýrskej armády v Aleppe. Na videu je možné vidieť nasadenie viacerých raketometov Sakarya T-122:

https://twitter.com/i/status/1227657161762902023

 

Dnes boli do Idlibu nasadené ďalšie raketomety T-122 Sakarya tureckej armády! Turecko ich viackrát použilo počas delostreleckých útokov na pozície Sýrskej armády za posledných 48 hodín

 

Toto je dedina Al-Jeineh, ktorá sa nachádza 27 km juhozápadne od mesta Aleppo. Je to stále trochu ďaleko od pozície Sýrskej armády a preto civilisti ešte neopustili svoje domovy. Turecká armáda ich však teraz zmenila na bojové pole

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov