foto: MO SR
Aktuality, Pozemná technika,

Trebišovskí tankisti plnia strelecké i taktické úlohy na Lešti

Slovensko, 16. februára 2020 (zdroj: MO SR) – Prvé tri februárové týždne sú príslušníci prvej tankovej roty trebišovského tankového práporu pod vedením zástupcu veliteľa roty nadporučíka Rastislava Bodnára vyvedení v priestoroch Centra výcviku Lešť.


 

foto: MO SR

 

Vyvedenie je podľa veliteľa práporu podplukovníka Ľubomíra Bodnára a jeho zástupcu majora Jozefa Horvátha zatiaľ najväčšou praktickou previerkou schopností útvaru od jeho minuloročného opätovného vzniku. V priebehu druhého týždňa plnili tankisti strelecké i taktické úlohy. „Tankové čaty v rámci plnenia úlohy bojových strelieb dosiahli v taktickej časti dobré a v streleckej väčšinou výborné výsledky. Ich celkové hodnotenie je dobre,“ konštatoval riadiaci strelieb nadporučík Bodnár, ktorý pripomenul, že jednotlivé súčasti prvej roty sa po doplnení o nových príslušníkov a presune ďalších na nové pozície (vodičov, strelcov i veliteľov tankov) v súčasnosti zosúlaďujú.

 

foto: MO SR

 

Stmeľuje sa pri praktických zamestnaniach ich kolektív. Pochvaľuje si prístup a výsledky, ktoré dosiahli veliaci poddôstojník roty nadrotmajster Dávid Koma, veliaci poddôstojník čaty rotmajster Tomáš Oštadnický, strelec – špecialista čatár Marek Kučma či vodič tanku desiatnik Zdenek Malejčík.

 

foto: MO SR

 

Zamestnania na Lešti podľa majora Horvátha okrem iného preverili spôsobilosti veliteľov čiat a tankov počas velenia pri rozhodovacom procese počas vedenia boja na zdržanie, pri organizovaní a riadení boja, koordinácii systému palieb počas zmeny situácie na bojisku, rýchlej identifikácii a ničení cieľov nepriateľa. Ale aj pri príprave a uskutočnení manévru a organizácii súčinnosti s ostatnými jednotkami. V nasledujúcom týždni čaká príslušníkov prvej tankovej roty nepretržitý 72 hodinový výcvik v poľných podmienkach, ktorý dokonale preverí ich fyzickú i psychickú pripravenosť. Keďže na Lešti sú v rovnakom období vyvedení aj príslušníci trebišovského mechanizovaného práporu, zúčastnia sa aj na rotnom taktickom cvičení s bojovými streľbami ich prvej mechanizovanej roty.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov