© Janes
Aktuality, Letectvo,

Video: Výzbroj ruského letectva. Najnovšie bombardéry absolvovali prvý let zo závodu až na stálu základňu

Rusko, 22. februára 2020 (Sputniknews) – Útočné letectvo ruského Južného vojenského okruhu bolo vyzbrojené novými lietadlami. Tri najnovšie modernizované lietadlá Su-25SM3 absolvovali prvý let z výrobného závodu na stálu základňu.


 

Po prekonaní viac ako 800 kilometrov lietadlá dorazili na leteckú základňu štvrtej armády ruského letectva a protivzdušnej obrany vo Stavropoľskom kraji.

 

 

Vylepšené bojové lietadlo Su-25SМ3 vďaka inovovanému systému mierenia môže odpaľovať rakety alebo zhadzovať letecké bomby aj vo veľkej vzdialenosti od cieľa nehľadiac na oblačnosť. Pilot potrebuje iba súradnice objektu.

Ide už o štvrtú dodávku lietadiel tohto typu do Južného vojenského okruhu. Celkový počet modernizovaných stíhačiek sa tak priblížil dvom desiatkam kusov.

Lietadlo Su-25

Lietadlo Su-25, ktorý bol vyvinutý spoločnosťou Suchoj (je súčasťou Zjednotenej leteckej korporácie), je určený na ničenie malých pohyblivých a stacionárnych pozemných objektov a tiež nízkorýchlostných leteckých cieľov.

 

Sériové lietadlá tohto typu boli vyrobené v dvoch leteckých továrňach, konkrétne v Ulan-Ude (cvične-bojové Su-25UB) a v Tbilisi (bojový Su-25). Celkovo bolo v rokoch 1981 až 1991 vyrobených cez tisíc exemplárov Su-25.

 

Existuje aj niekoľko verzií modernizovaného lietadla Su-25. Tá najmodernejšia je modifikáciou bojového lietadla Havran – Su-25SM3.

V Rusku uskutočnili cvičenia na najnovšej verzii stíhacieho lietadla Su-35S

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov