© SANA
Aktuality, Bezpečnosť, Vojenská technika,

Putin hovoril o plánoch vytvoriť zbraň budúcnosti

Rusko, 23. februára 2020 (Sputniknews) – Rusko bude pokračovať v modernizácii svojich ozbrojených síl s tým, aby sa mohli využívať najnovšie druhy zbraní a vojenskej techniky.


Na dnešnom koncerte Ministerstva obrany RF, venovanom oslavám Dňa obrancov vlasti, Vladimir Putin zdôraznil, že Rusko bude pokračovať v modernizácii technického vybavenia svojej armády a flotily.

 

Ruský prezident uviedol, že vláda bude aj naďalej posilňovať svoje strategické sily, zavádzať nové typy zbraní vo všetkých druhoch vojsk, vrátane laserových a hypersonických komplexov a vysoko presných systémov. Zdôraznil, že mnohé typy ruských zbraní nemajú vo svete obdobu.

 

“Čo sa týka radu perspektívnych modelov, ktoré sú v podstate zbraňami budúcnosti, už sme ich previedli od testovacej fázy k stavu bojovej pohotovosti,” povedal ruský prezident.

Podľa Putinových slov tieto všetky zbrane zaisťujú bezpečnosť Ruskej federácie v dlhodobom výhľade.

 

Ruské Hypersonické zbrane

V roku 2018 prehovoril Vladimír Putin v posolstve Federálnemu zhromaždeniu o najnovších druhoch strategických zbraní , vrátane hypersonických komplexov Kinžal, Avangard, Burevestnikbojového lasera Peresvet , a tiež o bezpilotnej ponorke s jadrovou pohonnou jednotkou Poseidone Časť týchto zbraní už bola zaradená do výzbroje.

V decembri roku 2019 boli uvedené do bojovej pohotovosti laserové komplexy Peresvet, rozširuje sa sieť letísk pre lietadlá nesúce Hypersonické rakety Kinžal a tiež začala sériová výroba raketového komplexu Avangard, ktorý bol uvedený do bojovej pohotovosti v Orenburská oblasť. Takisto pokračujú práce na novej ťažkej  medzikontinentálnej balistickej rakete Sarmat , ktorej letové skúšky majú začať, ako bolo oznámené, v roku 2020.

Americké cvičenie pre prípad ruského jadrového útoku

Podľa hovorcu Pentagonu “scenár cvičenia zahŕňal mimoriadnu situáciu v Európe, kde prebieha  vojna s Ruskom  a Rusko sa rozhodne použiť obmedzené jadrové zbrane nízkej sily proti objektu na území NATO”.

Zástupca Pentagonu dodal, že v takejto situácii zasiahne minister obrany a potom prezident, “a nakoniec bude prijaté rozhodnutie o tom, ako reagovať”.Počas vojenského cvičenia bola simulovaná reakcia USA, počas ktorej Washington “odpovedá jadrovým útokom proti Rusku”. Podľa jeho slov počas tohto cvičenia získal šéf Pentagónu Mark Esper predstavu o tom, ako by Spojené štáty mohli reagovať v podobnej situácii.

Cvičenia sa tiež zúčastnili zástupcovia Kongresu USA, aby pochopili, ako “prebieha komunikácia počas jadrovej krízy”.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov