.
Aktuality, Pozemná technika,

Bláznivé video zo Sýrie ukazuje bitku obrneného transportéru s tankom T-72

Sýria, 25. februára 2020 (AM) – Toto video sa objavilo tento týždeň, ukazuje turecký pásový obrnený transportér, ktorý sa zapojil do bitky s tankom T-72 patriacemu sýrskej armáde. Tento incident sa udial v sýrskej severozápadnej provincii Idlib a prišiel len deň po rovnako nezvyčajnom incidente medzi americkými a ruskými silami na druhej strane krajiny.


 

 

Videoklip týchto dvoch obrnených vozidiel bol nasnímaný na polceste na západ od mesta Nerab v provincii Idlib. Zdá sa, že vozidlo je turecké ACV-15, derivát amerického obrneného bojového vozidla (AIFV), konštrukcia 70. rokov založená na obrnenom transportéri M113. Táto oblasť okolo mesta Nerab bola miestom silných bojov medzi tureckými silami a Sýriou po tom, čo teroristi začali s veľkou ofenzívou s tureckou podporou. To zahŕňalo tak priamu podporu tureckých delostreleckých jednotiek, ako aj dodávku značného množstva vozidiel, vrátane ACV-15 a M113, ako aj zbraní a iného vybavenia z Turecka.

 

Video z bitky pri Nerabe začína tým, že ukazuje osamotený tank T-72 na úseku cesty. Tank má obmedzené situačné videnie najmä ak je jeho posádka vo vnútri so zatvorenými prielezmi. Nie je to prvýkrát, čo Asadove sily zažili útok na tank T-72 obrneným vozidlom týmto spôsobom. To môže odrážať ich slabý výcvik a obmedzené zdroje po rokoch konfliktov.

Modernizované tanky T-72 pre Bielorusko

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov