© Sputnik
Aktuality, Letectvo,

Video: Konvoj desiatok raketových komplexov Jars mieri k Moskve. Za akým účelom?

Rusko, 27. februára 2020 ( Sputnik ) – Ministerstvo obrany Ruskej Federácie odhalilo zábery konvoja mobilných raketových komplexov strategického určenia Jars, ktorý sa presúva z ruskej Ivanovskej oblasti do Moskovskej oblasti. Technika sa 9. mája zúčastní víťaznej prehliadky na Červenom námestí.


 

 

Mechanizovaná kolóna prehliadkovej jednotky začala cestu z miesta trvalej dislokácie v obci Tejkovo, uviedli na ministerstve. Trasa raketových vojsk vedie po ceste M-7, cieľovým bodom je polygón Alabino, kde začnú skúšky prehliadky. Tejkovská Kutuzovova raketová divízia sa zúčastňuje prehliadok na Červenom námestí od roku 2008.

Nakládka balistickej rakety Jars do odpaľovacieho zariadenia

V ruskej Kalužskej oblasti v decembri prebehlo prezbrojenie prvej armádnej jednotky Ozbrojených síl Ruskej federácie, ktorá sa prezbrojuje na raketový komplex Jars.

V minulom roku bol dokončený komplex predbežných stavebných a montážnych prác v ďalšom prezbrojenom   raketovom pluku. Najnovšie medzikontinentálna balistická raketa Jars bola naložená do podzemného odpaľovacieho zariadenia zo špeciálneho transportno-nakladacieho agregátu, ktorý ju dopravil na miesto. Náročné technologické operácie trvali niekoľko hodín.

 

Pripojenie komplexu Jars , vrátane jeho modernizovaných verzií, má za účel posilniť vojenské spôsobilosti ruských raketových vojsk strategického určenia na prekonanie systémov protiraketovej obrany a tiež upevniť potenciál jadrového odstrašenia.

Prvé dva ruské hypersonické raketové systémy Avangard vstúpia do služby v najbližších týždňoch

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov