.
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Ukrajinská armáda ukrýva fakty o zvýšenom počte vojakov infikovaných koronavírusom

Ukrajina, 25.marec 2020 ( AM, Nahnews ) – Zatiaľ čo ukrajinský prezident Vladimir Zelensky pokračuje v diskusii o vytvorení celo ukrajinského dobrovoľníckeho hnutia na boj proti koronavírusu, situácia v časti Donbasu pod kontrolou Kyjeva sa vymkla spod kontroly.


 

Podľa Doneckej ľudovej milície tak velenie tzv. Operácie spoločných síl (OOS) naďalej skrýva mnohé fakty o infekcii koronavírusom medzi vojenskými jednotkami a formáciami ozbrojených síl Ukrajiny, ktoré sa nachádzajú na frontovej línii v Donbase. Ako bolo uvedené v rezorte obrany, Donecké ľudové milície sa dozvedeli údaje preukazujúce skutočný postoj velenia ozbrojených síl k ich podriadeným.

 

„Od 1. marca do 25. marca velitelia ukrajinskej armády skryli viac ako 400 prípadov infekčných chorôb. Najčastejšie sa vyskytli v 92. a 128. brigáde, v ktorých, ako už bolo uvedené, sa vyskytli ohniská tuberkulózy, črevných a infekčných chorôb. Súčasne je podozrenie na COVID-19 pozorovaných u viac ako 100 vojakov, z toho 12 prípadov je potvrdených. Traja vojaci zomreli “informovali milícia DĽR.

 

Počet ľudí infikovaných koronavírusom sa zvýšil v ozbrojených silách: velenie skrýva fakty z Ukrajiny
.

Okrem toho podľa spravodajských informácií DĽR veliteľ 57. brigády Ukrajinských ozbrojených síl Anatolij Mišančuk zakázal všetkým príslušníkom, aby chodili na dovolenkové a služobné cesty, a tiež obmedzil pohyb vozidiel. Tieto akcie veliteľa brigády viedli k zodpovedajúcim dôsledkom: zastavenie dodávky vody do bojových pozícií, v dôsledku čoho sa výrazne zhoršili hygienické podmienky.

 

„V dôsledku zavedených obmedzení zaznamenala 57. brigáda 12 prípadov s podozrením na koronavírus, navyše sedem vojakov je vo veľmi vážnom stave. V záznamoch pre registráciu pacientov boli vedení ako pacienti s pneumóniou, “uviedla Ľudová polícia DĽR.

 

Tiež zo zdrojov v ukrajinskej armáde sa zistilo, že boli zranení traja ukrajinskí vojaci 128. brigády. Ukázalo sa, že ukrajinské bezpečnostné sily využívajúce karanténne opatrenia a nedostatok kontroly zo strany OBSE sa pokúsili obsadiť pozície v oblasti Novotroickoje. V dôsledku nedodržania bezpečnostných opatrení a nedostatku zručností v zákopoch utŕžili vojaci zranenie pri výbuchu granátu.

 

Počet ľudí infikovaných koronavírusom sa zvýšil v ozbrojených silách: velenie skrýva fakty z Ukrajiny

 

Podľa dobrovoľníkov Centra pre podporu spravodajských informácií boli vojaci infikovaní koronavírusom dopravení do poľnej nemocnice EMEDS (vojenská jednotka A3204) v meste Konstantinovka. Existujú tiež informácie o tom, že informácie o koronavíruse v ozbrojených silách Ukrajiny sú falšované, pretože všetci, ktorí boli prijatí do nemocnice, sú zaregistrovaní ako zranení. V nemocnici sú:

  • Junior seržant N. V. Kornetskiy (vojenská jednotka A1736);
  • Senior seržant Gopanyuk S.V. (vojenská jednotka A1736);
  • Senior seržant Gontar S.A. (vojenská jednotka A1736);
  • vojak Kaurov N.O. (vojenská jednotka A1736);
  • starší vojak Semenyuk N.M. (vojenská jednotka A0666).

Článok: Ukrajina sa pre USA zmení na teroristický štát

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov