©businessinsider
Aktuality, Bezpečnosť, Námorníctvo,

Už osem námorníkov na lietadlovej lodi USS Theodore Roosevelt má koronavírus

USA, 26. marec 2020 ( AM ) – Na palube lietadlovej lode amerického námorníctva sa vyskytla koronavírusová nákaza a má ju najmenej 8 námorníkov.


Úradujúci námorný tajomník Thomas Modly v utorok uviedol, že „medzi personálom, ktorý v súčasnosti pracuje na lodi USS Theodor Roosevelt, boli identifikované tri prípady COVID-19,“ dodal, že „toto sú naše prvé tri prípady COVID-19 na nasadenej lodi. . ”

 

Počet prípadov koronavírusu na lodi v stredu vyskočil na osem, keď ďalších päť námorníkov bolo po testoch pozitívnych, informoval úradník námorníctva. Na palube lietadlovej lode triedy Nimitz je približne 5 000 námorníkov, ktorí na lodi žijú v stiesnených podmienkach. Námorníci, ktorí mali pozitívny test na koronavírus, boli umiestnení do karantény a odlietajú z lode do vojenského zdravotníckeho zariadenia na Guame. Všetci, s ktorými boli infikovaní námorníci v kontakte, sú tiež v karanténe.

 

„Toto je príklad našej schopnosti udržať naše lode nasadené na mori, a to aj v prípade aktívnych prípadov COVID-19,“ povedal Modly a dodal, že integrovaná námorná sila zostáva v pohotovosti.

“Naše lode plávajú, naše lietadlá lietajú a stále prebieha výcvik na ochranu národných záujmov USA a záujmov všetkých našich spojencov a partnerov po celom svete,” uviedol úradujúci tajomník.

 

Toto je prvýkrát, keď bol koronavírus detekovaný na palube americkej lietadlovej lode, námorníctvo však zaznamenalo niekoľko prípadov medzi námorníkmi pridelenými na menších lodiach. Testovanie na chorobu COVID-19 sa vykonáva na palube útočnej lode USS America, USS Theodore Roosevelt a vlajkovej lodi siedmej flotily USS Blue Ridge. Námorníctvo uviedlo v utorok, že sa snaží zvýšiť počet testov, najmä na palube svojich veľkých lodí.

 

Lietadlová loď USS Theodore Roosevelt (CVN-71) triedy Nimitz pôsobí v aktívnej službe od roku 1986 a je štvrtou postavenou loďou tejto triedy. V roku 1991 sa zapojila do vojny v Perzskom zálive.

Video: Ľadoborec schopný potopiť lietadlovú loď

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov